Hi, daar ben ik weer met een gloednieuw recept voor uit je slowcooker! Deze keer maakte ik een vulling voor in de taco’s in de slowcooker. Ik krijg vaak de vraag waarom ik zoiets simpels niet gewoon in een pan op het fornuis maak en daar heb ik verschillende redenen voor.
1. smaak – Wanneer je iets bereid in de slowcooker komen smaken veel beter tot hun recht. Door de langzame bereiding heeft je gerecht de tijd om lekker alle smaken te vermengen. Er zijn zoveel recepten die ik gemaakt heb in de pan en in de slowcooker die gewoon zoveel lekkerder zijn in de slowcooker.
2. Energie rekening – Wij hebben een gasfornuis en willen dit eigenlijk zo min mogelijk gebruiken. Ik zet liever de slowcooker de hele dag aan deze kost qua stroom namelijk amper iets. Helemaal in combinatie met onze zonnepanelen merk je er amper wat van!
Dan krijg ik nog vaak de vraag; welke slowcooker moet ik kopen? Ik ben zelf groot fan van mijn vorige slowcooker dit was een Russel Hobbs. Hij is nu 7 jaar oud en staat inmiddels 2 jaar bij mijn schoonmoeder, omdat ik van hun een andere heb gekregen. Wanneer deze stuk is ga ik zeker weer voor een slowcooker van Russell Hobbs. Op dit moment stuur ik de Russell Hobbs multicooker naar iedereen door die vraag welke ze moeten kopen.
Taco vulling uit de slowcooker
Ingrediënten
- 2 potjes taco saus mild als je van pittig houdt kun je voor een pittige variant gaan.
- 1 blik mais
- 1 blik kidneybonen
- 2 rode paprika’s
- 500 gram gehakt ik had half om half gehakt
- 2 eetlepels taco kruiden
Instructies
- Een slowcooker recept is zo makkelijk hé! Ik doe alles er eigenlijk altijd rauw in, maar je kunt er ook voor kiezen om het gehakt eerst rul te bakken.
- Snijd de paprika in blokjes en laat de mais en kidneybonen uitlekken
- Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet hem 5 uurtjes aan op low! Is je saus nog iets te nat? Dan kun je hem nog een half uurtje op high zetten met de deksel er af.