Happy momlife

Samsung galaxy tab
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tablettijd met de Samsung Galaxy Tab A

Ik ben nooit echt een voorstander geweest van een tablet voor kinderen. Ik vond het niet nodig en vond dat mijn kinderen zich op een andere manier wel konden vermaken. Maar tijdens de zomervakantie is hier verandering in gekomen. De kinderen hebben vaker op de tablet gezeten en tegenwoordig hebben wij heuse tablet regels. Die waren makkelijk in te stellen toen de nieuwe Samsung Galaxy Tab A binnenkwam die ik samen met de kinderen ben gaan testen.

Een tablet, onze kinderen keken er niet naar om en als ik nu nee zeg is het nog steeds geen probleem gelukkig. Toch gaf ik hem tijdens de vakantie vaker. Nu de vakantie voorbij is, is het weer tijd om de regels wat meer aan te scherpen en dat gaat heel fijn met de Kids Mode van onze nieuwe Samsung Galaxy tab A. Ik wil namelijk dat de kinderen niet langer dan 1 uur per dag gebruik maken van de tablet. Ik kan in het ‘oudergedeelte’ van de Kids Mode makkelijk instellen hoe lang ze doordeweeks en in het weekend gebruik mogen maken van hun account. Na die tijd leveren ze hem weer bij mij in en mogen ze weer zonder tablet spelen of oefenen voor school.

De Kids Mode heeft ruimte voor een heleboel spelletjes en jij als ouder bepaalt zelf welke spelletjes je kind ziet. Ik merkte dat Sofie al blij werd toen ik net spelletjes had geïnstalleerd. Een nieuw spelletje staat dan namelijk als cadeautje ingepakt en met één klik kunnen ze hem uitpakken. Zo leuk!  Door gebruik te maken van de Kids Mode kun je je kind afschermen van schadelijke content. Je kind kan alleen uit de Kids Mode door een pincode in te vullen. Nieuwe apps nodig? Die kun je handig toevoegen via de Kids Store. Hier kun uit ongeveer 1.000 apps kiezen, denk aan leuke LEGO spelletjes of bijvoorbeeld Peppa Pig. Naast leuke spelletjes zijn er ook nog een boel educatieve spelletjes, maar die ben ik nog aan het ontdekken.

Ik vind het fijn dat ik op deze manier controle heb op wat de kinderen doen op de tablet. Aron kan iets meer dan Sofie en dit kan ik aanpassen wanneer ik denk dat het nodig is. Daarnaast ziet het er erg vrolijk uit en kan je kind zorgeloos ontdekken. De Kids Mode is gericht op kinderen tot en met 7 jaar. Maar ik denk dat wij er nog wel iets langer gebruik van maken. Hieronder zie je Aron zijn account. Bij Sofie heb ik geen YouTube erop gezet en ook Netflix heb ik er niet opgezet.

De tablet zelf is mooi groot en oogt en voelt lekker stevig. Een ideale gadget voor het hele gezin. De batterij van de Samsung Galaxy Tab A gaat lekker lang mee en dat is wel fijn naar wat wij gewend zijn met andere apparaten. Vooral ook, omdat ik er tegenwoordig met regelmaat ’s avonds mee op bed lig series te kijken haha! De tablet is lekker snel en nog een voordeel is dat je het geheugen kunt uitbreiden.

De tablet is een mooie aanwinst voor het hele gezin. En de kinderen mogen nu dus elke dag een uur op de tablet. Maar daarvoor moet ze overdag wel de normale verplichtingen hebben gedaan.

Hoe vaak mogen jullie kinderen op de tablet? En zijn jullie bekend met de Kids Mode? 

Facebook Comments

Share this post