Happy momlife

img_1180
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Sylvanian Families hét leukste duurzame speelgoed!

Vorig jaar toen Fleur 2 werd wisten wij niet wat wij voor haar verjaardag moesten kopen. Niet gek met een oudere zus. Ik wilde geen aanvulling op het andere speelgoed, maar iets nieuws, iets voor haarzelf. Wij kwamen toen uit op het startershuis van Sylvanian Families. En ik had niet verwacht dat wij dit allemaal zo leuk zouden vinden.

Inmiddels hebben wij een flinke uitbreiding van de Sylvanian Families. Voor haar verjaardag kreeg ze namelijk een heleboel en met de feestdagen kiezen wij er ook voor om het verder uit te breiden. Sylvanians kun je namelijk enorm uitbreiden met verschillende huizen, winkels, voertuigen, een peuterwereld en nog veel meer!

De huizen van Sylvanians staan bij ons in huis standaard op de mat om mee gespeeld te worden. Voor haar verjaardag kreeg Fleur van ons de boomhut en van Sylvanian Families mocht ze een blokhut aan het meer ontvangen. Onwijs tof, want deze twee sets kun je met elkaar combineren. Je kunt de blokhut boven op de boomhut zetten. Alles past op elkaar en sluit goed aan waardoor je een hele grote boomhut krijgt. De boomhut kun je inrichten met wat meubeltjes. Er zitten een paar meubeltjes bij de set, maar over het algemeen is het zo dat je bij Sylvanian Families zelf het interieur moet kopen. Hierdoor ben je echt aan het verzamelen, zo leuk!

Fleur kreeg ook een nieuwe auto, namelijk de Familie auto. Deze auto is geschikt voor een heel gezin van 5 personen. De kofferbak kan open en daar kun je een kinderwagen in bewaren. Ideaal als je familie op pad gaat met het hele gezin. Bij ons in huis zitten de auto’s altijd vol. Ze zijn altijd op pad van het ene huis naar het andere huis. In de buggy passen de kleine baby’s van Sylvanian Families.

Voor welke leeftijd?

Sylvanian Families is geschikt vanaf 3 jaar volgens de verpakking. Ik ben van mening dat je kindje daar best mee kan spelen vanaf die leeftijd, maar dan moet je het kleine spul wel aan de kant leggen. Wij hebben apart bakje waar de kleine spulletjes in zitten en als ik er bij zit mag dit bakje er bij gelegd worden. Wel is het speelgoed heel kwetsbaar, is je kind heel ruig dan zal ik er niet voor kiezen. Mijn meisjes zijn heel voorzichtig en hebben het allemaal nog redelijk in elkaar.

Waar mee beginnen?

Sylvanian Families heeft een mooi startershuis waarmee je heel goed kunt beginnen. Het huisje is goed betaalbaar en het is een goed gevulde set. Bij het startshuis zit natuurlijk een huis, die je later ook nog kunt uitbreiden. Het huisje heeft ook wat meubeltjes er standaard bij zitten:

 • meisje chocoladekonijn
 • keuken
 •  koekenpan
 • omelet
 • vork
 • eettafel
 • stoel
 • bank
 • bed
 • matras
 • dekbed

Ideaal dus om mee te beginnen, omdat hij al aardig compleet is. Hij is o.a. te koop bij Bol.com (sinterklaas/kerst tip!)

Wij vinden het speelgoed van Sylvanian Families een hele dikke aanrader! Het stimuleert de creativiteit van je kinderen, het is duurzaam en het zorgt voor uren speelplezier!

Facebook Comments

Share this post