Happy momlife

IMG_0721
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Sushi traktatie

Bij ons in huis mogen de kinderen altijd zelf kiezen wat ze willen trakteren. Ze geven aan wat ze ongeveer willen en in welk thema en ik bedenk dan een passende traktatie. Onlangs werd ik benaderd door Juul en Gijs of ik misschien een traktatie wilde maken met producten van hun webshop. Dit leek mij super leuk en daarom maakte ik een Sushi traktatie, geheel naar wens van onze (bijna 9 jarige) sushi lover.

Wat heb je nodig voor de sushi traktatie:

 • Zure matten
 • Engels drop
 • Dropveters
 • Marshmallows
 • Spekjes
 • Look-o-look dynamietstaaf
 • Zure matten
 • en ieder ander snoepje

En verder… 

Zo maak je het: 

 1. Maak met een mes gaatje in de marshmallows.
 2. Snijd een stuk van de dynamietstaaf af en druk deze in de marshamllow
 3. Breek een stuk van de dropveter af en bindt dit vast om de marshmallow
 4. Pak nu twee stukjes Engels drop en wikkel hier een zure mat omheen
 5. Bindt hier ook een stukje dropveter omheen en je tweede stukje sushi is klaar!
 6. Dit kun je ook doen met een spekje. Wikkel een zure mat om een spekje heen en bindt dit vast met een dropveter.
 7. Wat je ook kunt doen is een spekje en daar bovenop een willekeurig snoepje. Dit kun je weer vast zetten met een dropveter of een aardbeien veter.

Tip: Je kunt eindeloos variëren met de marshmallow. Probeer bijvoorbeeld een snoepkikker als garnering of een zoute haring. Maar ook met de rest van de vulling kun je heel goed variëren. Aron is dol op Engels drop en daarom was dit mijn basis. 

Voor de traktatie heb ik per kind 4 sushi’s in een doosje gedaan en deze dicht gedaan met het lintje. De eetstokjes heb ik door het doosje gedrukt en op het kaartje zal ik een vrolijke boodschap zetten met Aron zijn naam. Een keer geen gezonde traktatie, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet altijd.

Facebook Comments

Share this post