Happy momlife

shutterstock_607751714
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Sushi als je zwanger bent? Ja hoor!

Tijdens mijn zwangerschap heb ik regelmatig sushi gegeten. Maar er zijn genoeg mensen die de sushi tenten vermijden tijdens hun zwangerschap. Er word ook vaak wel geadviseerd om geen sushi te eten in verband met de hygiëne en omdat veel mensen dat sushi altijd bestaat uit rauwe vis, maar dit is niet zo. Wij gaan zo nu en dan sushi eten en denken wel goed na waar wij heen gaan, zodat ik weet dat het een schone plek is. Maar sushi vermijden tijdens de zwangerschap? Echt niet! 

 

Wat kun je wel eten 

Garnalen – Neem dan wel de gekookte of gebakken/gefrituurde garnalen. Deze zijn namelijk verhit en kun je prima eten wanneer je zwanger bent. Mijn favoriet is de Fried Ebi make en hier zit een gefrituurde garnaal in. Zo lekker!

Surimikrab – Dit at ik tijdens de zwangerschap regelmatig als ik trek had in sushi. Samen met gesneden komkommer en een bakje sojasaus. Terwijl ik dit blogje typ bedenk ik mij dat ik het ook allemaal in huis heb en ik het misschien maar eens moet gaan nemen als snack.

Haring – Een sushivariant die ik zelf niet zo snel uit zoek, maar sushi met haring mag je prima eten. Wel is het beter om dit niet vaker dan 1 x per week te doen.

Zeewier – De meeste sushi soorten worden al gemaakt met zeewier, de nori vellen worden hier namelijk van gemaakt. Maar ook verse zeewier kun je prima eten als je zwanger bent. Zeewie bevat namelijk jodium, ijzer en nog meer vitamines en mineralen.

 

Wat kun je beter laten staan?

Zalm – De meningen zijn er over verdeeld, maar toen ik onlangs bij de visboer vroeg of hij zalm had dat voor zwangere vrouwen ook goed was kreeg ik van hem de reactie dat ik het beter gewoon kon laten staan. Ze ouwehoeren tegenwoordig zo met de vangst van de zalm dat je jezelf beter hiertegen kunt beschermen. Die zalm haal ik na de bevalling wel weer op.

Paling – Dit is een vis dat over de bodem van het water gaan en hier ligt vaak afval, dode vis en nog meer dingen die bacteriën kunnen bevatten.

Tonijn – Ook zo’n lekker dingetje, net als de zalm, wat je beter kunt laten staan. Deze vissen bevatten veel metalen en dit is  weer niet goed voor je kleintje.

Sushi met groente en fruit kun je altijd eten en is ook heel erg lekker. Of wat dacht je van een crispy rol? Ook niks mis mee. Verder is het verstandig om sushi te eten op een plek waar ze het dagvers aanbieden en niet al klaar hebben. Ook geen voorverpakte sushi dus. Je wilt liever geen risico’s lopen toch?

 

Je kunt tijdens je zwangerschap prima genieten van een avondje sushi eten. 

Facebook Comments

Share this post