Happy momlife

Schermafbeelding 2017-06-18 om 19.44.40
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Summer Reading | De jongen die tien concentratiekampen overleefde

Vind je het boek/de film de jongen in de gestreepte pyjama leuk/interessant? Dan vind je het boek De jongen die tien concentratiekampen overleefde ook zeker iets. Ik heb het boek in één avond uitgelezen en ik ben helemaal onder de indruk van het verhaal. Nu ben ik sowieso een liefhebber van boeken over de oorlog, dit boek boeide mij vanaf het begin. 

De jongen die tien concentratiekampen overleefde vertelt het waargebeurde verhaal van Yanek, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Als de nazi’s de jacht op de joden openen in het land, verandert zijn vertrouwde leventje in een nachtmerrie die helaas werkelijkheid is . Hij wordt van het ene concentratiekamp in het andere geplaatst, uitgehongerd, gemarteld en uitgebuit en kijkt de dood keer op keer in de ogen. Het is een wonder hoe Yanek, of volgens de tatoeage op zijn arm PRISONER B-3087, de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk overleeft. Maar waar je je als lezer misschien nog wel het meest over verbaast is de kracht van een jongen om te overleven. Hoe lukt het Yanek om zijn hoop niet te verliezen en vooral, om niet te vergeten wie hij werkelijk is?

Aanrader?

Als ik zeg dat ik een buik in een avond heb uitgelezen dan is het wel duidelijk toch? Haha het boek de jongen die tien concentratiekampen overleefde had mij vanaf het begin. ik was nieuwsgierig naar wat deze jongen allemaal mee ging maken of hij het ook daadwerkelijk had overleef. Ik lees namelijk nooit de inleidingen en ga af van de titel haha! Hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik de drang kreeg om door te lezen met als resultaat dat ik tot midden in de nacht nog aan het lezen was. Het verhaal is goed geschreven en soms had ik ook echt een brok in mijn keel. Het deed mij even weer beseffen wat deze mensen allemaal meegemaakt hebben en hoe dankbaar wij Nederlanders mogen zijn voor de vrijheid die wij nu hebben. Ook al gaat dit boek niet over Nederland, maar Polen toch voelde ik mij als Nederlandse wel aangesproken. Het boek is volgens mij echt een aanrader om te gaan lezen.

Heb jij het boek de jongen die tien concentratiekampen overleefde al gelezen? 

Het boek de jongen die tien concentratiekampen overleefde koop je o.a. bij bol.com.  Je kunt hem ook lezen met kobo plus!

Facebook Comments

Share this post