Happy momlife

Schermafbeelding 2017-06-29 om 09.22.06
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Summer reading | Friet in de kliniek

Tijdens de zomer plaats ik elke zondag een recensie van een boek dat ik onlangs heb gelezen. Ik las o.a. het boek Friet in de Kliniek een boek van Youtuber Marit Brugman. In dit boek vertelt ze over haar anorexia periode. Boeken over eetstoornissen vind ik altijd interessant om te lezen, mede doordat ik zelf nogal kan ouwehoeren met eten en het nooit zover zou willen krijgen. 

Positief verhaal over de strijd tegen anorexia.

Friet in de kliniek is het autobiografische boek van Marit Brugman over haar herstel van anorexia. In tegenstelling tot de vele boeken die eerder over de ziekte zijn verschenen, wordt in Friet in de kliniek op een positieve, hoopgevende manier het proces van beter worden beschreven. Met de nodige zelfspot geeft zij een uitvoerig en kleurrijk beeld van het leven in een eetstoorniskliniek.

Wat vond ik van het boek?

Vanaf het begin ben ik geboeid door het boek. Marit neemt je mee tijdens haar zwarte periode van de eetstoornis. Ze vertelt hoe ze meerdere therapieën probeert, maar waar zijn uiteindelijk niks mee kan. Daarna gaat ze door naar het stuk waarbij ze terecht komt in een eetstoorniskliniek. Het boek is geschreven vanuit het gevoel en de ervaringen van Marit en dat lees je goed terug. Dit maakt het boek interessant om te lezen, maar stiekem ook best verdrietig. Nu ik moeder ben, ben ik mij veel bewuster van dit soort dingen en het lijkt mij echt verschrikkelijk om als ouder aan de zijlijn te moeten staan bij zo’n hardnekkige stoornis. Het boek geeft duidelijk aan dat anorexia geen grapje is en dat Marit strijdlustig de kliniek in ging. Iets wat haar siert en misschien meiden in dezelfde situatie kan motiveren om er voor te gaan, om beter te worden.

 

Friet in de kliniek koop je o.a. bij bol.com

Facebook Comments

Share this post