Papa sponsored stories

Strijken? Ik hou er niet van!

Ik ben niet het stereotype huisvrouwtje, mijn huis is niet altijd even schoon (ik biecht op), maar als er een klusje is dat ik het liefst laat liggen is het wel de was/strijken. Ik ben er heel slecht in. Zo vergeet ik bijna standaard dat ik de was in de machine heb gedaan en kom ik er vaak net op tijd achter om het alsnog op te hangen. Ook komt het regelmatig voor dat ik de was gewoon überhaupt vergeet. Ik kan heel goed langs de stapel heen kijken. 

Ro en ik hebben dan ook de taken goed verdeeld. Ik doe bijna de complete huishouding, logisch want ik ben ook het meest thuis. Hij doet eigenlijk altijd de was. Ik zet het wel met enige regelmaat aan en doe de was ook wel in de droger als het moet (:p), maar over het algemeen is het zijn taak en hij heeft er een beste klus aan. Waar ik snel zal denken: “het is goed zo” gaat hij door tot het helemaal glad is. Dit is stiekem ook een groot verschil in onze karakters. Ik ben een chaoot en Robert is heel netjes en opgeruimd.

Ode aan de strijkvrije overhemden 

Strijken is handig hoor, maar godzijdank bestaan er ook overhemden die je niet hoeft te strijken. SCORE! Eigenlijk moet Ro dus een kast vol overhemden hebben die ik, ik bedoel hij, niet hoeft te strijken. Strijkvrije overhemden zijn vaak gemaakt van nylon of worden in een bad van ammoniak gelegd. Door dit proces krijg je overhemden die niet ademen waardoor je erg gaat zweten. En als er iets is dat je liever niet doet op je werk is het enorm zweten. Daarom kun je beter zoeken naar strijkvrije overhemden van 100% katoen. Ik denk dat ik wel weet wat Ro de komende tijd krijgt als cadeau ;). Het scheelt namelijk enorm veel tijd als hij niet/minder hoeft te strijken. En ik kan gewoon geen overhemden strijken. Ik weet dan ook dat als ik het doe hij het alsnog overnieuw gaat doen en het dus dubbel werk is. Nee daar gaan we maar niet aan beginnen. Wij gaan maar voor de kreukvrije overhemden. Tegenwoordig kopen wij de overhemden online. Er is veel keus in kleurtjes en motiefjes.

Heb jij al ervaring met strijkvrije overhemden? 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Emy

  Ik heb de strijkvrije overhemden ook laatst ontdekt. Echt een uitkomst! En het werkt echt haha. IDEAAL!

  17/05/2017 at 12:21 pm
 • Reply Shanna Jess

  Ohhhh strijken. Verschrikkelijk idd. Gelukkig hoeft de man niet in overhemd naar z’n werk. Anders had ik het wel geweten.

  17/05/2017 at 8:04 pm
 • Leave a Reply