Happy momlife

shutterstock_1033551595
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Stoptober ik doe mee!

Stoptober je kent het misschien wel, alle mensen stoppen opeens met roken of vlees eten of een andere uitdaging. Nu doe ik ook mee, niet zozeer met iets wat heel moeilijk is voor mij, maar wel met iets waarvan ik het nodig vindt. Ik ben er klaar mee en ga de hele maand zonder doen. 

Waar ik het over heb? Alcohol! Het is echt niet zo dat ik wekelijks flessen wijn naar binnen hijs, maar wij hebben de laatste tijd zo vaak een feestje gehad waarop ik zelf weer besloot om aan de wijn of bessen te gaan. De dag erna voel ik mij ellendig en ik heb eigenlijk net zoveel plezier zonder, misschien nog wel meer. Ik besloot afgelopen zaterdag dat ik geen alcohol meer wil drinken de komende tijd. In ieder geval de hele maand oktober.

Toen ik dit gisteren aan onze vrienden vertelden zeiden ze “maar je hebt nog een feestje van die en die”. Ja klopt, ga wel aan de cola. Geen grap ik ben er dus echt klaar mee. Ik ben net zo leuk zonder alcohol en ik heb veel meer aan mijn dagen als ik nuchter ben geweest. Daarnaast vind ik ook nog eens zonde van mijn geld haha!  Zoals het nu lijkt doen wij dit samen. Niet alleen ik stop met alcohol Ro was het met mij eens. Ik ben benieuwd in hoeverre wij dit gaan volhouden maar hé het staat nu zwart op wit dus als je mij toevallig ziet met een glas wijn dan mag je hem best van mijn afpakken.

Ik probeer de laatste tijd van veel slechte gewoontes af te komen. Zo ben ik al gestopt met redbull drinken, drink ik mijn cola zonder cafeine en probeer ik flink te minderen op ongezond eten. Flink, want ik ben te dol op chocolade haha! Maar het gaat steeds beter ik probeer het meer te verplaatsen naar het weekend, zodat ik iets heb om naar toe te leven.

Stop jij in oktober ook met een slechte gewoonte? 

Facebook Comments

Share this post