Happy momlife

stoomboot sint duplo 3
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Stoomboot van Duplo voor Sint!

Duplo is hier in huis een groot succes en zelf met zijn 7 jaar speelt onze oudste er nog graag mee. Ook Sofie kan zich er prima een beste tijd mee vermaken en ik denk dan ook dat dit qua speelgoed de beste aankoop is geweest. Aron is onwijs creatief met de duplo en bedenkt zelf de leukste dingen. Hij had mij al een paar keren gevraagd hoe hij nu een stoomboot van duplo moest maken en het leek mij wel leuk om hem dit te laten maken. 

Je begint met een middelmatige onderplaat wij hebben verschillende maten en hoe kleiner je plaatje hoe kleiner de stoomboot dan wordt. Dan begin je met het opbouw van het schip. Eerst begin je met een laagje blokjes die aan de rand van het onderplaatje bouwt. Daarna ga je 3 lagen trapsgewijs bouwen. Zorg ervoor dat de blokjes elkaar een beetje overlappen op de naden zodat ie mooi stevig kan worden. Als die lagen hebt opgebouwd kun je de volgende drie lagen gaan doen. Aan de lange zijde stapel je de blokjes bovenop elkaar en aan de korte zijde maak je ze nog trapsgewijs. Dan is het tijd voor de mast en de vlaggetjes. De mast maak je door ze te stapelen. Daarna maak je trapsgewijs de vlaggetjes hhier kan het zijn dat je wel een stukje ondersteuning moet maken, omdat het niet zo stabiel is.

Met Duplo kun je zoveel en hiervoor heb je eigenlijk alleen de normale blokjes nodig. Je hebt van die dozen waar alleen blokjes in zitten en die zijn prima. Naast dit kun je nog veel meer met duplo doen. En dat zullen wij de komende tijd ook zeker doen. Ons volgende project is een kerstboom. Zodra hij af is zal ik hem ook delen op de blog, zodat jullie misschien wat bouw inspiratie hebben.

Facebook Comments

Share this post