Review

Stokke-draagzak MyCarrier

Een tijdje terug ontving ik van Stokke hun draagzak om te testen. Ik heb al eens eerder een draagzak getest en ik heb twee draagdoeken in mijn bezit. Voor dat wij met Sofie konden gaan fietsen, deden wij haar in de draagzak of draagdoek op de fiets. Dit ging voor ons prima. In dit blogje ga ik vertellen wat ik van de Stokke-draagzak vind.

Het is belangrijk dat je een ergonomische drager hebt. Ik merk dat het fijner is voor jezelf, maar ook dat je kind er dan mooier in zit. In het begin toen Sofie nog kleiner was zat ze mooi in de MyCarrier van Stokke. Haar beentjes zaten in een M-houding en het rugpand is soepel waardoor haar rugje op een natuurlijke manier kan bollen. Deze nette en mooie houding had ze tot ongeveer zes maanden. Daarna merkte ik dat Sofie haar beentjes niet meer volledig ondersteund werden. De draagzak is dus niet volledig ergonomisch.

stokke 2

Wat is ergonomisch dragen 
 • De baby moet van knieholte tot knieholte ondersteund worden en zit dus in de zogeheten ‘kikkerpositie’. De knietjes zitten hoger dan de billetjes.
 • De baby draag je altijd met het gezicht naar je toe. Andersom is het niet mogelijk om in de kikkerhouding te zitten.
 •  Het rugpand van de draagzak moet zacht zijn, zodat de baby zijn rugje op een natuurlijke manier kan bollen. Een verhard rugpand houdt deze natuurlijke houding tegen.

De draagzak wordt geleverd in een handige verpakking en met een duidelijk gebruiksaanwijzing. Door de gebruiksaanwijzingen had ik de zak binnen no-time om en kon ik Sofie makkelijk dragen. Ook Robert vond het fijn om Sofie in de Stokke MyCarrier te dragen. Je kan de draagzak op drie manieren gebruiken;

stokke 3

 • Op de buik met het gezichtje naar je toe
 • Op de buik met het gezichtje van je af (hier ben ik zelf geen fan van en is ook niet ergonomisch)
 • Op je rug, dit kan vanaf dat je kindje 72 cm is en zelfstandig kan zitten

Ik zelf ben meer van de draagdoek, maar Robert is wel fan van de Stokke MyCarrier. Voor de vlugge momenten pak ik de Stokke MyCarrier ook vaak. De Stokke MyCarrier is te koop voor €169

Ik snap dat de meningen over Stokke heel erg uiteenlopend zijn en dat er verschillende meningen over zijn. Mocht je je eigen mening willen plaatsen dat mag maar laat iedereen wel in zijn waarde. Elke ouders is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar kind. Ik verwacht dan ook dat iedereen op een normale manier wordt behandeld in de reacties. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Cassandra

  Heel duidelijk en heel erg overzichtelijk artikel! Ik kan me voorstellen dat dragen met het gezicht van je af niet prettig is, je mist het contact met je kind en het is inderdaad niet ergonomisch. Wat vind jij zelf prettigst dragen? Of ben je meer van het afwisselen? Ik kan me voorstellen dat je man sneller voor een draagzak kiest ipv een doek ivm dat ingewikkelde knopen (tenminste dat hoor ik vaak)

  26/11/2015 at 10:49 pm
 • Reply Simpel, met een snufje liefde

  Goed artikel, ik heb zelf nooit mijn kinderen gedragen. Als ik ooit nog zwanger raak zou ik het wel willen. Geen idee of ik dan voor een draagdoek of draagzak zou kiezen.

  27/11/2015 at 9:35 am
 • Reply Mariëlle

  Fijn dat je als ‘draagmama’ niet te negatief bent over de Stokke. Tegenwoordig is het vaak als iemand die draagt over zo’n merk begint dat iedereen begint te schreeuwen dat het zó niet ergonomisch is. Denk inderdaad dat wanneer je kindje nog klein is, zo’n draagzak ook ergonomisch is. Prettig dat jij is hebt gekeken tot wanneer je zo’n draagzak nou ergonomisch kunt gebruiken.
  Vind het wel jammer dat je niks over een bekende ergonomische draagzak verteld. Ik vind dat het er nu erg op lijkt dat wanneer je kindje wat ouder is er geen ergonomische oplossing is, behalve de draagdoek. Er zijn ook heel veel ergonomische draagzakken te vinden voor andere leeftijden. Zelf heb ik bij voorbeeld een Ergobaby (van Ebay, niet te hard roepen, vinden veel ook superfout, maar is onwijs veel goedkoper.) Maar denk wel dat het belangrijk is dat je mensen dan hier ook van op de hoogte brengt.

  27/11/2015 at 1:44 pm
  • Reply Joyce

   Ik heb zelf nog geen ergonomische draagzak vandaar ook dat ik daar nog niks over geschreven heb. Ik kan elk moment de SSC van Bykay ontvangen en als ik die getest heb kan ik hopelijk ook meer vertellen over een ergonomische draagzak. Voor nu heb ik daar dus nog geen ervaring mee en kan ik er nog niks over kwijt. Behalve over een draagdoek waar ik al eens overschreef. Wordt vervolgd!

   Dankjewel voor je reactie!

   27/11/2015 at 1:47 pm
   • Reply Mariëlle

    Begreep al uit je artikel dat je er idd zelf geen hebt. Bedoelde meer dat wanneer je het kort had vermeld, dat het voor lezers direct duidelijk was geweest dat dat alternatief er ook is 😉 Niet vervelend bedoeld hoor! Want ik vind het een hele prettige review!
    Ben benieuwd naar je volgende review over dragen 😉 Sowieso leuk dat je dit onderwerp wel vaker noemt!

    27/11/2015 at 1:54 pm

  Leave a Reply