Happy momlife

IMG_4964
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Sprookjeshof Zuidlaren – Uit Tip

In Noord Nederland zijn best wat mooie plekken te ontdekken die ook nog eens helemaal niet duur zijn! Daarnaast doen ze vaak mee aan de welbekende kortingsacties waardoor een dagje weg nog goedkoper wordt. Onlangs waren wij in het Sprookjeshof in Zuidlaren om een dagje te spelen.

 

Vroeger gingen wij hier ook regelmatig met mijn ouders heen en eigenlijk is er op een paar dingen weinig verandert. Lekker nostalgisch. Een pretpark/speeltuin zonder teveel hippe attracties, maar voornamelijk met attracties die je zelf moet aansturen. Wij hebben ons er vanaf opening tot sluiten vermaakt.Wist je trouwens dat het park al sinds 1981 bestaat? Als uit dezelfde omgeving komt als ik dan ben je er vast meerdere keren geweest. Het park staat volledig in het thema van sprookjes en heeft een prachtig sprookjesbos, een grote speeltuin buiten, een kinderboerderij en tegenwoordig ook een binnenspeeltuin!

Sprookjespad

Het sprookjeshof draait natuurlijk om de sprookjes in het sprookjesbos. Samen loop je een route die duidelijk met bordjes is aangegeven langs allerlei sprookjes. De sprookjes zijn gebaseerd op kinderliedjes of op de sprookjes. Tijdens de route kunnen de kinderen op knoppen drukken waardoor er een stukje vertelt wordt of er een liedje afgespeeld wordt. De huisjes zijn sinds dat ik er als klein meisje kwam niks verandert, en stiekem maakt dit het erg leuk! Het pad is helemaal kinderwagen proof.

Buitenspeeltuin Sprookjeshof 

Attractiepark Sprookjeshof heeft een heel groot buiten speeltuin. Hier heb je allerlei bezigheden voor kleine en grote kinderen. Wij waren met kinderen tussen de 1 en 8 jaar en ze hebben zich allemaal zo goed vermaakt. Alle attracties moet je zelf aandrijven, door te fietsen bijvoorbeeld. Daarnaast is er ook een springkussen en zijn er trampolines om op te springen. Daarbij de glijbanen, wipwaps en schommels niet te vergeten.

Binnenspeeltuin Sprookjeshof 

Tegenwoordig hebben ze ook een binnenspeeltuin bij Sprookjeshof. Een grote indoor hal met glijbanen en klim en klauter apparaten. Toen wij er waren ging het kort even regenen waardoor wij ons terugtrokken in de binnenspeeltuin. De kinderen hebben zich hier ook allemaal goed vermaakt. Er is een speciaal stuk voor de kleine kinderen waar ze veilig en rustig kunnen spelen. Helaas voor ons hadden wij wel een ongelukje op de glijbaan. Het matje gleed onder Robert zijn kont weg waardoor Fleur haar beentjes over de glijbaan schuurde met 3 grote stukken zonder huid als gevolg. Het park ging hier heel netjes mee om en ze hebben het goed schoon gemaakt en ze kreeg een ijsje voor de troost.

Dit vonden wij er van 

Wij hebben met z’n allen een leuke dag gehad. iedereen heeft heerlijk gespeeld en wij hebben ook nog eens heerlijk gegeten. De kinderen kunnen zelfstandig spelen, maar veel dingen kun je en moet je ook samen doen. Binnen is het ook goed vertoeven, kinderen kunnen spelen en wij volwassene konden rustig even koffie drinken. Op de terugweg waren alle kindjes uitgeput en de meisjes sliepen al snel.

Meer informatie en contactgegevens zijn terug te vinden op de site van attractiepark het Sprookjeshof.

Facebook Comments

Share this post