#mamawordtfit

Sporten met dit winterweer, wat draag jij?

Sporten tijdens de winter vind ik zelf heerlijk. Lekker hardlopen in de kou zorgt er voor dat je goed in beweging blijft, want ga je te langzaam? Dan is het ook zeker te koud. Toch zijn de meeste mensen zijn niet gemotiveerd om in de kou te sporten. Hierbij mijn tips om toch lekker te sporten in de winter. 

Warme kleding 

Het is belangrijk om de winter je warm te kleden tijdens het sporten. Een lekkere warme sportlegging bijvoorbeeld een een warme vest over je hardlooptop bijvoorbeeld van ONLY Play.Only heet een stoere collectie met sportkleding die ook nog eens heel warm oogt. Ze hebben kleding die je kunt gebruiken voor het hardlopen, maar ze hebben ook kleding die je kunt gebruiken voor work-outs in huis of bij de sportschool. Zorg ervoor dat je voldoende laagjes aantrekt je wilt namelijk niet dat je spieren koud worden. Wanneer je koude spieren hebt is de kans op blessures veel groter en dat is iets wat we allemaal niet willen natuurlijk. Zoek je nog een fijn shirt voor na het sporten? Kijk dan eens naar Key Largo.

Zoek een buddy 

Wanneer je het moeilijk vindt om te sporten in de winter is het misschien een leuk idee om samen met iemand te gaan hardlopen. Of meld je aan voor een leuke bootcamp. Mijn vriendinnen doen dit nu bijna een jaar samen en ik kom er al bijna een jaar onderuit. Ik zou mee doen vanaf januari, maar omdat ik eigenlijk de hele tijd ziek ben werkt het niet echt om te gaan sporten. De meiden motiveert het enorm elke week één keer of vaker met elkaar af te spreken om er samen naar toe te gaan.

Wees niet te streng voor jezelf

Dit is mijn motto bij het sporten haha! Dat is ook de reden dat ik het vaak niet volhou. Maar ik vind dan ook dat het sporten leuk moet blijven. Heb je echt geen zin? Is het glad? Of regent het mega hard? Ga je zelf dan niet pesten door er alsnog door te gaan. Je kunt er eventueel voor kiezen om thuis te gaan sporten. Er zijn voldoende online video’s (gratis) die je kunt volgen om toch aan je doelen te komen.

Ben jij een gemotiveerde sporter tijdens de winter? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Vlijtig Liesje

    Ik vind het wel lastiger moet ik bekennen! Als ik ‘s ochtends om 7.15 de deur uit moet stappen om te gaan hardlopen en ik zie geen hand voor ogen (buitengebied) dan moet ik echt wel even slikken.

    Maar ik ga wel. En het kan ook best, zolang je je maar goed aankleedt inderdaad.

    N.B. ik vind je header zo fijn vrolijk!

    17/01/2017 at 10:36 am
  • Leave a Reply