Speelgoed

Spelenderwijs leren met creatief speelgoed

Het is voor kinderen belangrijk dat ze spelen en leren. Spelen kan met diverse speelgoed en leren kan met bijvoorbeeld een educatief boekje. Maar spelen en tegelijk leren is natuurlijk een betere optie. Dit kunnen kinderen doen met creatief speelgoed. Maar wat wordt hieronder verstaan? Aan wat voor soort speelgoed moet je dan als ouder zijne denken? In dit artikel geven we een aantal voorbeelden.


Creatief speelgoed
Als je denkt aan creatief speelgoed en creatieve, leuke activiteiten, dan kun je denken aan bouwen, kleuren, knutselen, verven en nog veel meer. Laat je kinderen een leuke hobby ontwikkelen door ze alle bovenstaande activiteiten uit te laten proberen en laat ze zelf beslissen wat ze het leukst vinden of wat ze nog zouden willen leren. Dit ontwikkelt het denk en doen vermogen al op een jonge leeftijd. Speelgoed van Lobbes.nl is bijvoorbeeld erg educatief.

Merken
Merken van speelgoed waar je aan kunt denken voor educatief, creatief speelgoed zijn:

 • Duracell
 • Fisher Price
 • KNEX
 • Lego
 • VTech
 • Lego Duplo

Bovenstaande merken brengen verschillend speelgoed op de markt waar kinderen veel van kunnen leren en tegelijkertijd veel plezier beleven. Je kunt de spellen zelfstandig spelen of met meerdere kinderen. Zo leren ze ook zelfstandig bijvoorbeeld iets in elkaar te zetten, of juist samenwerken met andere.

Ontwikkel je fantasie
Kinderen hebben van zich zelf al een rijke fantasie. Het is fijn voor kinderen om dit vast te houden en verder te ontwikkelen. Dit doen ze door bijvoorbeeld naar tekenfilms te kijken, maar ook met creatief speelgoed. Door verschillende dingen te bouwen op hun eigen manier, tekeningen te maken en andere dingen te maken of te bouwen, wordt ook je fantasie geprikkeld. Stimuleer dit zo lang als mogelijk.

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Nathalie

  Ik hou ook heel erg van educatief speelgoed, als juf en mama zijnde :-)))

  13/04/2016 at 11:02 am
 • Reply ByLeen

  Ik ben ook erg voor educatief speelgoed
  Soms is het toch ook goed om met wat simpel speelgoed te spelen bijvoorbeeld een simpel zelf geknutseld poppetje van een lapje zodat ze zelf hun fantasie kunnen gebruiken ­čÖé

  13/04/2016 at 2:05 pm
 • Leave a Reply