Happy momlife

speklolly
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Speklolly om te trakteren

Wij hebben weer bijna een verjaardag hier in huis! Over iets meer dan twee weekjes is Sofie jarig en mogen wij haar derde verjaardag vieren. Bij haar nieuwe peuterspeelzaal mag ze natuurlijk ook trakteren en daarvoor deed ik alvast wat inspiratie op. Nu kies ik voor de traktatie van Sofie iets gezonds uit, maar tijdens haar verjaardagsfeestje zal er genoeg zoets en lekkers in huis zijn.

Gisteren kon je al een blogpost lezen over dat ik weddingplanner wilde worden en dat ik het tegenwoordig maar doe met het organiseren van de verjaardagen van de kinderen. Daarbij hoort natuurlijk ook het bedenken van de traktaties. Voor Sofie haar verjaardag ben ik as we speak bezig en dit was één van de ideetjes. Toch kies ik voor een gezonde traktatie, zodat ze hem direct kunnen op snoepen op schooltje.

Benodigdheden:

  • Kabelspekjes
  • Saté stokjes
  • Eventueel nog strikjes
  • Eventueel cellofaan

Werkwijze Speklolly 

Het kan haast niet makkelijker! Rol het spekje op, maar doe dit niet te strak. Als je hem te strak op rolt kan ie uit elkaar vallen en dan ziet het er niet meer uit. Prik als je hem hebt opgerold er een prikker doorheen. Prik hem eerst door het uiteinde en daarna tot het begin punt. Zo kan ie niet uit elkaar vallen. Je kunt er nu voor kiezen om er nog een strikje om heen te doen. Heb je nu de regel op school dat ongezonde traktatie mee naar huis gaat? Dan zal ik ervoor kiezen om er nog een cellofaan om heen te doen. Dit vouw je erom heen en maak je vast met een stukje lint of een plakbandje. Zo krijg je geen plakkerige traktatie die in de schooltas viezig kan worden.

De komende tijd zal ik alle traktaties die ik al heb geprobeerd en al eens gemaakt heb ook delen. Je kunt ze makkelijk terug vinden via deze link

Facebook Comments

Share this post