sponsored stories

Speels en functioneel inrichten van een kinderkamer

Negen van de tien keer zijn de kamers voor de kinderen de kleinste kamers van het huis. Het valt dan niet altijd mee het vertrek leuk in te richten, als je bekijkt wat we eigenlijk van zo’n klein kamertje verwachten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kind er rustig kan slapen, dat er niet teveel enge schaduwen zijn van spullen, maar dat er tevens genoeg ruimte overblijft om te spelen. Aan de andere kant wil je ook graag alle kleren en speelgoed een plaatsje geven. Om een kinderkamer een beetje leuk in te richten, kan je daarom soms best wel een beetje creativiteit gebruiken. Hieronder geven we enkele ideeën waarmee je aan de slag kan om een kinderkamer zowel speels als functioneel in te richten.

Meten is weten

Een van de belangrijkste dingen bij het inrichten van een kleine ruimte is dat je de afmetingen weet. Wanneer je bij de aanschaf van je meubeltjes exact weet hoe breed bijvoorbeeld het stukje muur naast het raam is, kom je niet met een kast terug die tot voor het venster komt.

Combineer functioneel en sier

Meubels zijn heel goed met elkaar te combineren. Er zijn hoogslapers met kasten en/of een bureau eronder. Poefs zijn makkelijk om op te zitten, maar ook heel handig om legoblokjes of ander klein speelgoed in op te bergen bijvoorbeeld. Vergeet ook de raamdecoratie niet. Vooral in een meisjeskamer staan overgordijnen met koof en roesjes heel snoezig maar nemen toch zeker 30 cm ruimte voor het raam weg. Lamellen zijn eigenlijk de meest geschikte raambekleding voor een kinderkamer. Makkelijk schoon te houden en zo af te stellen dat zonlicht en ongewenste blikken niet naar binnen kunnen. Kies je daarnaast voor kunststof lamellen, dan is de kamer er eveneens volledig mee te verduisteren. Makkelijk ook voor kinderen die nog een middagdutje doen.

Vrolijke kleurtjes, lichte tinten

Kleuren zijn heel belangrijk in een kinderkamer. Om je kind zich zo prettig mogelijk in zijn kamer te laten voelen, laat je het natuurlijk, zodra het daar groot genoeg voor is, zelf de kleurkeuze bepalen. Tot die tijd hou je de kamer lekker licht en in neutrale tinten. Donkere kleuren werken beangstigend en doen daarnaast het kamertje nog kleiner lijken dan het is.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Vlijtig Liesje

    Geweldig die lamellen in al die kleurtjes zeg! Veel leuker dan die saaie witte altijd.

    07/04/2017 at 11:20 am
  • Leave a Reply