Mijn kinderen zijn dol op eierkoeken en zelf vind ik het ook echt geen straf om af en toe zo’n koek naar binnen te werken. Nu heb ik eentje gemaakt die helemaal bij de herfst, sinterklaas en kerst past!
Speculaas eierkoek
Ingrediënten
- 75 gram donkere basterd suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 3 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels koek en speculaas kruiden
Instructies
- Meng in een kom de beide suiker soorten samen met de eiren. Klopt dit in 5-6 minuten tot een luchtig mengsel
- Zeef hierbij het bakmeel en de kruiden en spatel die voorzichtig door het eiermengsel. Je wilt zoveel mogelijk lucht behouden dus gebruik de mixer nu niet meer.
- Maak met een ijsschep nu kleine bolletjes en leg dit op de bakplaat, het deeg is dun dus het blijven natuurlijk geen bolletjes.
- Zet de bakplaat in de oven en bak ze in 8-10 minuten af goudbruin en gaar.
- Laat ze daarna op een rooster afkoelen.