Spare ribs uit de slowcooker

Ben jij ook dol op spareribs? Onlangs maakte ik ze voor het eerst in de slowcooker. En dat is echt een dikke vette aanrader! De…

Ben jij ook dol op spareribs? Onlangs maakte ik ze voor het eerst in de slowcooker. En dat is echt een dikke vette aanrader! De spareribs waren zo zacht dat ze van het bot afvielen.!

Spare ribs uit de slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo spareribs
  • 150 ml BBQ saus
  • 100 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chinese 5 spices

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de saus voor over de spareribs. Doe de BBQ saus in een kom en voeg heir de 100 ml water aan toe. Snijd de knoflook teentjes fijn en voeg deze ook toe. Doe de bruine basterdsuiker, de honing, de paprika poeder, uienpoeder, knoflookpoeder en de 5 spices ook in de kom en meng dit goed door elkaar tot een mooi geheel.
  • Smeer de spareribs in met de saus en leg ze in de slowcooker. Verdeel de rest van de saus over de spareribs heen.
  • Zet de slowcooker aan voor 4 uurtjes op high.
  • Verwarm na 4 uur de oven voor op 200 graden.
  • Wanneer de spareribs klaar zijn haal je ze uit de slowcooker en leg je ze op een bakplaat. (met bakpapier)
  • Doe de saus uit de slowcooker in een steelpannetje en kook deze tot een dikke BBQ saus.
  • Wanneer dit gelukt is smeer je de spareribs in met de BBQ saus, ik gebruik hier een kwastje bij.
  • Zet de spareribs nu nog voor max 10 minuten. Zo krijgen ze een lekker knapperig korstje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept