Moederschap

Sofie update | 21 maanden

Afgelopen zondag was het 8 januari en bereikten wij weer een maandelijkse mijlpaal met Sofie. Sofie is namelijk 21 maanden en het leek mij wel leuk om weer een nieuwe update te schrijven rondom Sofie. Sofie is inmiddels een echte dame en heeft de laatste paar maanden een grote sprong in haar ontwikkeling gemaakt. 

21 maanden het aftellen naar haar tweede verjaardag is inmiddels begonnen en dat is te merken ook. Het hele baby/dreumes gebeuren lijkt aan zijn einde te komen en daarvoor in de plaats komt een peuter met een eigen mening. Of nou ja dat denkt ze tenminste.

Eten en drinken 

Sofie weet heel goed wat ze wel wil, maar vooral wat ze niet wil. Het avondeten is dan ook al een paar maanden een ramp en het ontbijt is ook niet altijd een succes. Gelukkig is er altijd nog fruit wat ze zonder moeite naar binnen werkt. Aron is altijd een hele makkelijke eter geweest en ik vond het dan ook heel lastig dat mevrouw niet wilde eten. Inmiddels probeert ze wel elke avond iets van wat er op haar bordje ligt en dat zorgt voor een stuk rust aan tafel. Qua drinken drinkt ze voornamelijk uit een rietjes beker. Een normale beker gaat vaak niet zo goed, doordat ze nog te ongecontroleerd drinkt en flink kan ouwehoeren met haar drinken. En ‘s avonds voor het slapen gaan geniet zo nog van een lekker flesje met melk. Ik heb geprobeerd deze weg te laten, maar dan krijg ik haar gewoon niet in slaap.

Spelen

Sofie is een echt poppenmoedertje. Ze speelt veel met haar houten poppenwagen en haar babyborn. Baby krijgt de fles, baby moet slapen en er worden veel liedjes gezongen voor baby. Daarnaast kan ik haar ook makkelijk een half uur aan tafel zetten met een vel papier en wat kleurtjes. Ze maakt de mooiste dreumes kleurwerkjes! Zodra ik ga eten koken zet ik altijd muziek aan in de keuken. De kindjes vinden dit altijd zo gezellig en in de woonkamer zie ik dan een kleine ballerina pirouettes draaien. (En een stoere breakdancers)

Slapen 

Sofie en slapen blijft wel een dingetje. Ze kan heel goed slapen, maar ook heel erg spoken. Overdag gaat het eigenlijk altijd wel goed en slaapt ze precies twee uurtjes. Maar ‘s avonds is ze minimaal 1x wakker en tegenwoordig is ze ‘s nachts ook een keertje wakker. Tja het hoort er nu eenmaal bij en ze lijkt er minder last van te hebben als wij.

Sofie ontwikkeld zich prima met de juiste donderstreken. Maar dat past bij haar, bij het persoontje die ze aan het worden is. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Simone

  Leuk om te lezen weer zo’n update. Mijn dochtertje is twee maandjes jonger dus veel herkenning en ben benieuwd wat ons te wachten staat 🙂

  12/01/2017 at 8:09 pm
 • Reply Saskia

  Wat leuk om te lezen wat Sofie doet. Mijn meisje is 3 dagen ouder dan Sofie zie ik net. Warm eten is bij die van mij al sinds ze 9 manden is een drama, maar daarentegen is slapen bijna nooit een probleem bij haar. Zingen, dansen, muziek maken en boekjes lezen zijn haar favoriete bezigheden. Ze is nog niet heel goed in zelf spelen, maar de laatste week begint ze zelf torens van de Duplo te bouwen.
  Ik ben benieuwd wat de komende maanden gaan brengen, de ontwikkeling (zeker qua praten) gaat zo snel op dit moment.

  13/01/2017 at 10:49 am
 • Reply Kim

  Wat word ze groot!! Heerlijk eigenwijs koppie heeft ze.

  13/01/2017 at 2:27 pm
 • Leave a Reply