Happy momlife

IMG_0728
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Sofie haar ritme 2 jaren oud

Twee weken geleden vierde Sofie haar tweede verjaardag en ik zag dat ik voor het laatst een ritme heb gedeeld toen Sofie 18 maanden was (ook wel 1,5 jaren oud). Tijd voor een update van haar ritme dus. 

06:30/07:00 – Goedemorgen! Sofie klimt uit haar bedje en komt mij wakker maken. Tegenwoordig doet ze zelf haar slaapkamer deur open en loopt naar mij toe. Ik heb even tijd nodig om wakker te worden dus ze speelt even op haar kamer.

07:15/07:30 – Tijd om kleertjes uit te zoeken en haar te wassen en aan te kleden. Tegenwoordig kiest ze zelf graag haar eigen kleding uit

07:30 – We zijn beneden en het is tijd voor het ontbijt. Sofie is niet zo dol op brood. Tegenwoordig maak ik haar blij met een cracotte met smeerkaas. Prima! Zolang ze maar eet is mijn motto tegenwoordig. Bij haar ontbijt krijgt ze een beker optimel

08:00/08:15 – Het ontbijt is klaar dus ik doe nog even snel haar haartjes in een staartje (anders heeft ze last van haar pony) en dan is het tijd om de jasjes aan te trekken en Aron naar school te brengen

08:45 – Aron is op school en wij komen thuis aan. Sofie is vaak nog een beetje hangerig dus Mickey Mouse mag even aan en ondertussen eet ze een bakje fruit. Kan ik de vaatwasser alvast leeghalen.

09:00/11:30 – Lekker spelen! Sinds haar verjaardag speelt ze weer heel erg lekker met alle nieuwe speelgoedjes die ze heeft gekregen, leuk! Om 11:30 is ze echt moe en probeer ik er nog een cracker of broodje in te werken net waar ze zin in heeft.

12:00 – Het is bedtijd voor Sofie. Ik leg haar op bed en over het algemeen valt ze direct in slaap.

14:00/14:30 – Er begint iemand te zingen boven een teken dat ze wakker is. Ik neem een sprintje naar boven zodat ik zeker weet dat ze de boel niet overhoop trekt haha!

14:30/15:00 – Even bijkomen met iets te drinken en knuffelen met mij heerlijk!

15:00/15:45 – Samen stappen we op de fiets en gaan wij richting Aron zijn school. Hier speelt Sofie nog even op het plein tot dat Aron eraan komt. Dan fietsen we samen weer naar huis

15:45/18:00 – Tijd om lekker te spelen en iets lekkers te nuttigen. Meestal een koekje o.i.d. Als ik ga koken zet ik meestal de televisie aan voor de kinderen zodat ik in alle rust even kan koken. Tussendoor snoepen ze vaak nog van wat rauwe groente.

18:15 – Etenstijd! Sofie is niet zo’n grote eter ’s avonds, maar dit gaat steeds weer een beetje beter.

18:45 – De kinderen douchen even en gaan naar bed. Ze douchen niet elke dag dus op de dagen dat ze niet douchen gaat ze rechtstreeks op bed. Haar speentje en knuffeltje mee en dan lekker dromen!

Hebben jullie kleintjes van 2 jaren oud ook een fijn ritme? 

Alle andere ritmes van Sofie 

Facebook Comments

Share this post