Feestdagen kinderfeestje

Sofie haar pink lemonade feestje

Inmiddels is het alweer ruim een maand geleden dat Sofie haar eerste verjaardag vierde. Al ruim voor haar eerste verjaardag wist ik wat het thema moest gaan worden. En nu kun je denken een thema voor een eerste verjaardag? Ja dat klopt! Ik ben dol op thema feestjes en dit thema paste perfect. 

Het thema

Het thema voor Sofie haar verjaardag werd Pink Lemonade, Roze, geel en wit. Precies zoals haar kamertje haha! Op pinterest kon ik onwijs veel inspiratie op doen, want in Amerika gebruiken ze dit thema best wel vaak.

DSC_0572

Decoratie

Decoratie vinden was nog wel even een dingetje. Er is voldoende te vinden in het roze, maar geel daar in tegen was een stuk moeilijker. Via e-bay kocht ik een aantal slingers en ballonnen. De slingers waren €1,- voor 2 meter en voor de ballonnen betaalde ik €1,50 voor 50 stuks! Verder dook ik de Sostrene grene in Groningen in en daar kwam ik gele en roze bakjes tegen. Deze bakjes wilde ik gebruiken om lekkere hapjes in te doen. Ook de zakjes kocht ik bij de Sostrene Grene, in deze zakjes had ik lekkere dingetjes voor de kinderen gedaan en een bellenblazer. Dit kregen ze mee naar huis na het feestje.

DSC_0565

Cupcake vormpjes

Ik wilde voor de kinderen cakejes bakken die ze dan ‘s middags zelf konden gaan versieren. Maar nergens kon ik de juiste kleur cupcake vormpjes vinden. Nadat ik wat speurwerk had gedaan dacht ik dat ik dit zelf ook wel kon doen.

pink lemonade

Benodigdheden:
 • water
 • 1 drupje roze kleur stof
 • 1 drupje gele kleur stof
 • cupcake vormpjes
Werkwijze:

Doe in twee bakjes een drupje roze en in het andere pakje een drupje gele kleurstof. Doe hier wat water bij. Wil je de kleur lichter hebben? Dan kun je er nog meer water bij doen. Wanneer je de juiste kleur hebt dip je er een cupcakevormpje in. Ze ze op een plek neer waar ze goed kunnen drogen voor dat je ze gaat gebruiken.

DSC_0689

Eten

En dan zijn er natuurlijk nog hapjes voor tijdens het feest. Ik heb de taart voor Sofie bestelt bij iemand die dit heel mooi kan maken. Ik kon zelf de aangeven hoe ik hem wilde hebben en uiteindelijk was hij precies zoals ik hem wilde hebben. Bovenop de taart staat het olifantje die ook op haar geboorte kaartje stond.

Naast een zoete fondant taart maakte ik ook nog een Naked Cake. Niet iedereen is van de fondant taart en dit leek mij een lekkere taart. En dit klopte ook! De taart viel heel erg in de smaak en was op voor ik het door had. Het recept heb ik inmiddels gedeeld op kitchenmom.nl.

DSC_0686

Ook had ik nog zoete hapjes. Bij Makro had ik roze en gele snoepjes gekocht. Dit was nog lastiger dan ik had verwacht haha! De volgende snoepjes paste bij het thema:

 • Banaantjes
 • Varkentjes
 • Zoute rijen
 • Hartjes
 • Spekjes

Daarnaast had ik nog popcorn voor de kindjes en wat wraps, kaas en groente met dip voor de volwassene. Net als het drinken was er van alles wat je normaal ook hebt op een verjaardag. Al wilde ik wel een alcoholvrije cocktail maken, maar hier was geen tijd meer voor helaas.

Wat vind jij van dit thema? En ben jij ook dol op thema feestjes? Binnenkort vieren Robert en ik onze verjaardag en ik ben al druk aan het nadenken over het thema. 

Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

14 Comments

 • Reply Kelly

  Wat ziet het er allemaal mooi en lekker uit, en supervrolijk die kleurtjes! Ik hou er van! Zelf geef ik nooit thema feestjes maar misschien als de kleine is wel Heel gaaf gedaan

  17/05/2016 at 6:58 am
 • Reply Lieke

  Super leuk! Wat een leuke taart, voor de babyshower van mijn zus hadden we ook een taart met zo’n olifantje! Heel leuk thema, ben benieuwd naar jullie verjaardag!

  17/05/2016 at 8:49 am
 • Reply Saskia

  Oh hier word ik helemaal vrolijk van, ziet er ontzettend mooi en gezellig uit. Mijn jongste is ook bijna jarig, ik doe geen thema maar we gaan er wel een mooi feestje van maken 🙂

  17/05/2016 at 9:38 am
 • Reply Marijke

  Eeeeven serieus wat ziet dit er fantastisch uit! Ik ben zelf nooit zo van de thema’s maar dit vind ik echt heel leuk gedaan. Mooie kleurtjes bij elkaar en super mooie taart!

  17/05/2016 at 9:39 am
 • Reply Priscilla

  Wat super schattig allemaal! Leuke kleurtjes.

  17/05/2016 at 9:56 am
 • Reply Leonie

  Super leuk bedacht en wat een mooie taart!
  Ik vond ‘t ook heel leuk om de Gender Reveal Party voor te bereiden… Dus ik denk dat ik ook helemaal van de thema’s ben als onzs kleine er straks is. Super tof!

  17/05/2016 at 10:05 am
 • Reply Hanna

  Ik vind het een heel leuk thema, lekker vrolijk ook.

  17/05/2016 at 11:20 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Wauw, die taart! Echt prachtig. En ik vind het een leuk idee om kleuren als thema te gebruiken. Dat biedt ook veel ruimte voor de verdere invulling.

  17/05/2016 at 11:23 am
 • Reply Laura

  Geweldig leuk! Ik ga voor lekker veel roze op Isa-Lynn haar eerste verjaardag volgende week!

  17/05/2016 at 12:54 pm
 • Reply Jessica

  Wat een leuk thema is dit! Zoveel leuke dingen heb je gevonden!

  17/05/2016 at 2:31 pm
 • Reply Ester

  die taart ziet er héél erg mooi uit 🙂

  17/05/2016 at 2:54 pm
 • Reply Stefanie

  Super! Die taart!

  17/05/2016 at 4:27 pm
 • Reply Sanja

  Like i said: prachtige taart! Ik hou ook van themas. Vorig jaar heeft Luka Winnie the Pooh thema gehad, omdat dat ook de thema van zijn kamertje is. Dit jaar krijgt die een Dino’s verjaardag omdat die helemaal wild is van dino’s.

  20/05/2016 at 11:29 pm
 • Reply Eline

  Ziet er echt superleuk uit!!

  22/05/2016 at 10:06 am
 • Leave a Reply