Baby Emma-Sofie

Sofie 4 maanden

Lief klein meisje wat ga je hard en wat gaat de tijd snel! Vandaag is Sofie alweer 4 maanden oud en heeft ze een grote ontwikkelings sprong gemaakt. De helse vier maanden sprong was hier overduidelijk aanwezig, maar zo langzamerhand begint Sofie weer zichzelf te worden. 

They see me rolling! 
Stil liggen is echt verleden tijd voor Sofie. Ze kan nu ongeveer twee weken rollen en sinds afgelopen week is ze niet meer te stoppen. Ze rolt continu heen en weer en ik tref haar vaak slapend op haar buik aan. De eerste dagen vond ik dit onwijs eng, maar haar terug leggen op haar rug hielp niet. Zodra ik mij omdraaide was Sofie ook weer omgedraaid. Het is nu dus een mini buikslaper.

Ons lachebekkie 
Sofie is echt een onwijs vrolijk meisje, zodra ik in beeld ben krijg ik de mooiste glimlachjes toegeworpen. Ook Aron heeft vaak de dikste lol met Sofie, bij hem ging ze ook voor het eerst hardop lachen. Inmiddels doet ze dat ook bij ons en het is onwijs genieten! Aron was ook al zo’n blije baby, heerlijk!

Afspraak bij het consultatiebureau 
Inmiddels is onze laatste afspraak alweer twee weken geleden, maar ik wil er toch nog even een stukje over vertellen. Sofie is nu 61,5 en weegt 5.5 kilo. Een fijn meisje met lange benen 😉 haha! Haar gewicht was niet heel veel gegroeid de afgelopen weken waardoor ik best wel onzeker was. Sofie krijgt momenteel 150cc+5 scheppen, maar vaak krijgt ze dit niet eens op. Logisch ook dat het groeien niet zo heel snel gaat. Sofie ziet er verder goed uit en daar oordeelde de arts op, super fijn! Wel besloten wij dat Sofie al mocht gaan wennen aan de groente papjes. Dit bleek alleen nog geen succes dus wij zijn er voor nu weer mee gestopt. Wel sabbelt ze af en toe op een stukje paprika, of een stukje komkommer. Ik denk dat ik straks met Sofie ga beginnen met rapley alleen moet ik me daar nog verder over inlezen. Als je nog tips hebt voor handige sites etc. dan hoor ik het graag.

Men zegt dat de tijd met een tweede vliegt, nou het klopt! Het lijkt vorige week dat ik haar voor het eerst in mijn armen mocht vasthouden.

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply anouk

  Rapper klinkt leuk en voor het wennen aan smaken top, maar kan je uit ervaring vertellen dat kinderen toch echt wat vulling nodig hebben op den duur en dat krijgen ze niet door het sabbelen aan een stuk komkommer bij wijze van spreken

  08/08/2015 at 6:10 am
  • Reply Joyce

   Ja en dat hoeft pas vanaf 6 maanden. Heb Aron ook groot gebracht dus weet wel dat ze op een gegeven moment extra
   Voeding nodig zijn maar nu nog niet. En dan kan ik haar ook grover eten aanbieden in plaats van heel glad gemaakte hapjes.

   08/08/2015 at 7:45 am
 • Reply anouk

  Rapley bedoelde ik natuurlijk

  08/08/2015 at 6:11 am
 • Reply Astrid

  Lekkere rollebollen dus? Het gewicht dat niet helemaal omhoog gaat is hier ook herkenbaar. Heb twee magere speenvarkentjes die hartstikke gezond zijn, goede ontwikkeling hebben maar een gewicht dat hoger kan. Ach, als ze altijd al zo zijn, dan zal het wel gewoon hun bouw zijn.
  Laat je niet gek maken door wat cijfertjes en gemiddeldes, ze doet t prima! <3

  08/08/2015 at 7:34 am
 • Reply Sas

  Wat een leuke update met fijne foto’s. Geniet van jullie gezinnetje!

  08/08/2015 at 8:28 am
 • Reply Tamara

  Gaat echt snel he? Bij een derde nog meer hoor hahaha!

  We hebben hier ook een buikslaper, 3 zelfs. We doen het nu bij Lauren ook maar, als ze op haar rug ligt slaapt ze max 1 uurtje en op haar buik makkelijk een uur of 5/6

  08/08/2015 at 9:26 am
 • Reply Priscilla

  Die eerste foto is echt zo schattig! Onze dochters schelen precies een maand, zo grappig! Knap dat ze al zo goed kan rollen.

  08/08/2015 at 10:14 am
 • Reply Lin

  Het gaat echt snel he! Ik vind het met Luca ook veeeel sneller gegaan als bij Jay. Wat een popje en fijn dat het goed was bij het cb en dat groeien halen ze wel weer snel in vaak!

  08/08/2015 at 1:34 pm
 • Reply Kim

  wat hebben jullie toch een prachtig meisje!

  08/08/2015 at 1:41 pm
 • Reply Desiree

  Wat gaat het snel! Mooi meisje is het.

  09/08/2015 at 10:08 am
 • Leave a Reply