Emma-Sofie

Sofie 18 maanden (1.5 jaar!)

Wat is de tijd voorbij gevlogen! Sofie is vandaag namelijk 1.5 jaar oud! Een half jaar geleden vierden wij haar eerste verjaardag en dit voelt nog heel recent.Maar vandaag is ze dus alweer 1.5 jaar oud en tijd voor een nieuwe Sofie update! 

De afgelopen tijd ging het onwijs snel me Sofie haar ontwikkeling. Woordje naar woordje komt voorbij en soms denk ik huh zei ze dat nu echt? Een lijstje met woordjes bijhouden is inmiddels al onmogelijk, want ze zegt er zoveel en ik vind het zo knap! Soms lijkt het ook net alsof wij met haar kunnen communiceren. Ze reageert op ons met ja en nee en toevallig is het ook altijd op het juiste moment haha!

Eten 

Het eten is momenteel echt waardeloos. Ik ben dit ook helemaal niet gewend van Aron. Hij at namelijk altijd heel erg goed. Helaas is Sofie het tegenovergestelde en krijg ik er amper avondeten in en brood ook niet altijd. Ik heb besloten mij niet heel erg druk te gaan maken over het eten en gelukkig geeft Sofie wel aan wanneer ze wel of niet wil eten. Ik heb gemerkt dat verplichten op deze leeftijd nog niet werkt en er vanzelf een moment komt waarop ze wel gaat eten.

Spelen

Sofie is een echt meisje en loopt soms hele dagen met haar poppen rond in huis. Haar pop krijgt de hele dag een flesje en ze wandelt ook regelmatig met haar pop in de poppenwagen. Ook ontdekte Sofie onlangs de Duplo. Op een moment dat ik even iets aan het doen was is ze naar boven geklommen. Boven op Aron zijn kamer staat de Duplo en mevrouwtje zat daar heel rustig en lief te spelen. Blokjes op elkaar zetten en van elkaar afhalen, poppetjes erop en eraf zo leuk!

Slapen

Sofie is al vanaf dat ze geboren is elke avond om 22:00 uur ongeveer wakker. Tegenwoordig is het niet meer elke avond zo, maar wel met grote regelmaat. Ik heb dit nooit erg gevonden en ik vind het stiekem heel erg genieten om ‘s avonds nog even met Sofie te mogen knuffelen. Verder slaapt ze echt klokje rond en doet ze natuurlijk nog een middagdutje.

Wauw! Anderhalf jaar geleden alweer dat ik moeder werd van een dochter! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Henny

  Soms zegt ze zinnetje. En idd de woordenschat is groot van der. Duplo was hier deze week ook een succes, wat wel lk achen is Sofie wil alleen de vierkante blokjes de rest wil ze niet. Maar een heerlijk meisje en het eten komt vanzelf. Druiven en appel zijn h u er haar favoriet.

  08/10/2016 at 3:53 pm
 • Reply Claudia

  Wat n leuk bloesje. Waar heb je dat vandaan?

  08/10/2016 at 4:08 pm
 • Reply Romy

  Wat een mooi meisje! En ik kan me voorstellen dat jullie met al die stappen supertrots op haar zijn!

  08/10/2016 at 5:13 pm
 • Reply Bodil

  Wat gaat het toch snel he?
  Super leuke foto/outfit!

  08/10/2016 at 9:08 pm
 • Reply Kim

  Wat een prachtige dochter heb je!

  09/10/2016 at 11:42 am
 • Reply Jessica

  Jeetje wat een dametje alweer. Mooi meisje!

  09/10/2016 at 3:20 pm
 • Leave a Reply