Emma-Sofie Persoonlijk

Sofie 16 maanden

Twee maanden geleden deelde ik voor het laatste een update omtrent de ontwikkeling van Sofie. Vandaag vind ik het tijd voor een nieuwe tijd. De laatste tijd lijkt ze opeens zo’n grote ontwikkelingssprong te maken. Tijd voor een nieuwe update dus. 

Kletskontje! 

Sofie kent de laatste tijd zoveel nieuwe woordjes. Ik blijf het bijzonder vinden dat kinderen zo snel leren. Sofie weet nu veel dingen met woordjes duidelijk te maken en dat is stiekem best fijn. Zo geeft ze aan dat ze een broodje wil, roept ze om haar doekie (knuffeltje) en kan ze eigenlijk nog veel meer dingen duidelijk maken. Eén van de leukste ontdekkingen de afgelopen tijd vind ik dat ze naar zichzelf wijst en zichzelf “fietje” noemt. Zoo schattig!! Ook zegt ze sinds dat ik werk heel graag mama vooral wanneer ze net wakker is.

Eten 

Tja eten een dreumes het lijkt iets door gewoons te zijn dat ze rond bepaalde tijden slecht eten. Ik kan mij dit niet meer herinneren van Aron. Slecht eten en vooral graag brood eten. Sofie is een ster in het laten staan van haar eten en ik heb voor nu besloten dat ik het er maar bij laat. Pushen omtrent eten werkt toch niet en als ze wakker wordt met eten krijgt ze alsnog eten van ons. En als ik denk dat ze te weinig groente binnen heeft gekregen geef ik haar een keer weer een potje. Het werkt tot dusver heel goed.

Dol op boekjes 

Ieder kind heeft zijn favoriete dingen om te doen. De één speelt graag met auto’s, de ander speelt graag met poppen. En ons kleine Sofie-tje laat zich graag voorlezen. Boekjes van Woezel & Pip zijn een groot favoriet. Ik weet in ieder geval wat Sinterklaas Sofie kan gaan geven in december. Naast boekjes spelen zijn de vrolijke vriendjes ook een groot succes bij Sofie. Ze speelt er mee, danst op de liedjes en ontdekt haar poppenhuis.

Eigen willetje

En dan iets waarvan ik stiekem hoopte dat het nog even zou gaan duren. Sofie is druk bezig met haar eigen willetje ontdekken en ontwikkelen. Vreemde geluiden komen uit haar mond wanneer ze haar zin niet krijgt of mini zet het op het huilen. Een diva? Nee joh! Oké dat is niet waar mini kan best wat diva gedrag vertonen, maar stiekem vind ik dit best leuk.

Op naar nieuwe maanden met nieuwe ontwikkelingen. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Lilian

  Wat fijn dat haar ontwikkelingen zo goed gaan. Ja dat eten is echt een periode, dat hebben wij hier ook nog gehad en soms nu nog steeds, komt goed!

  09/08/2016 at 7:19 am
 • Reply Marije

  Heerlijk, al die ontwikkelingen van een kind! Leuk dat ze zichzelf nu Fietje noemt. Zo noem ik mijn zus, die Sophie heet, ook altijd 🙂

  09/08/2016 at 7:58 am
 • Reply Priscilla

  Leuk om te lezen! Hier nog geen woordjes hoor maar haar broer was ook laat daarmee. Dat diva gedrag zie ik bij Calista ook! Heel erg eigenlijk 😉

  09/08/2016 at 7:58 am
 • Reply Rianne t

  Hier ook zo’n eigen willetje rond lopen! En eten.. Ja ook hier een ding.. Alleen hagelslag op brood en wij geven al weer tijden een potje omdat ze anders niet eet.. Die fase mag gauw voorbij zijn!

  09/08/2016 at 8:32 am
 • Reply Jessica

  Wat fijn dat het zo goed gaat 🙂

  09/08/2016 at 12:15 pm
 • Reply Kleine Prinses

  super he! Al een ‘grote’ meid!

  09/08/2016 at 10:08 pm
 • Leave a Reply