Emma-Sofie

Sofie 14 maanden!

Hoera! Sofie is vandaag alweer 14 maanden en ik denk dat dit de laatste maandelijkse update zal gaan zijn. Vanaf hier zullen er geen grote stappen meer gezet worden en ook de bezoekjes aan het consultatiebureau zitten er voor het komende levensjaar op.

Lopen!

Sinds 1,5 week heeft Sofie de wereld ontdekt vanaf hogere voet en zet ze stapjes door het huis en door de tuin heen. Toen ik 1,5 week geleden thuis kwam van mijn werk gingen Ro en ik oefenen met mini en ontdekte wij dat ze het best goed deed. Na wat gejuich en enthousiast gedoe zag Sofie het helemaal zitten en sindsdien zet ze stapjes door het huis heen. Elke dag een beetje beter en elke dag een stukje verder. Ik ben onwijs trots en vind het heel schattig om haar zo te zien lopen!

Consultatiebureau

Afgelopen maandag mochten wij naar het CB voor de 14 maanden afspraak. Sofie is momenteel 75 cm lang en weegt 9.1 KG. Ze is een kilo bijgekomen sinds de vorige afspraak in april en bijna 5 cm! Ze volgt lekker haar eigen lijntje en dat is prima. Qua ontwikkeling doet ze het ook goed en mogen wij eigenlijk niet klagen. Ze loopt, kletst en doet wat ze kan meer kun je niet verwachten van je kleintje. Er is een nieuwe CB-arts, een jonge vrouwe en ik merk dat dit zoveel anders is dan een oudere vrouw. Heel fijn. We hoeven nu pas weer heen als Sofie 2 jaar is dus dat duurt gelukkig nog even.

sofie 05-06

Tand nummer 3!

Ook heeft ze -eindelijk- haar derde tandje! Op zich is het niet erg als je kleintje nog geen of weinig tanden heeft alleen is het zo zo onhandig. Sofie wil namelijk graag eten wat wij ook eten, maar dit lukt niet altijd. Hierdoor krijgt ze nog regelmatig een potje. Inmiddels is tandje nummer 3 door en wachten wij met smart op alle andere tandjes.

Sociaal kind

Sofie is zich momenteel ook heel sociaal aan het ontwikkelen. Waar ze eerst amper contact aan het leggen was met andere mensen wil ze nu soms maar al te graag bij iemand anders op de arm. Zo was mijn vriendin Hinnie afgelopen weekend een grote vriendin voor Sofie en wilde ze liever bij haar dan bij mij zijn haha! Maf kind! Gelukkig mag ik elke dag met haar knuffelen 😉 handtekening

Zoals je ziet gaat het onwijs goed met Sofie en mogen wij absoluut niet klagen. Volgende week staat er een blog online met Sofie haar nieuwe ritme. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Simone

  Fijn dat het zo goed gaat en wat leuk dat ze loopt! 🙂

  08/06/2016 at 2:43 pm
 • Reply Jessica

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat! 🙂 En heerlijk dat ze stappen zo leuk vind

  09/06/2016 at 11:37 am
 • Reply Leen

  Wat goed! Jeetje als ik het zo vergelijk hebben wij een reuze meid haha. Ze is 7,5 maand, en 8,6 kg en 75 cm haha.

  11/06/2016 at 6:05 pm
 • Reply Mama van Dijk

  ach wat een heerlijk popje!

  13/06/2016 at 12:36 pm
 • Leave a Reply