Emma-Sofie

Sofie 13 maanden

Jeetje wat is afgelopen maand voorbij gevlogen. Een maand geleden vierden wij Sofie haar verjaardag en nu is alweer 1 jaar en 1 maand oftewel 13 maanden. Sofie lijkt de afgelopen maand wel een sprong gehad te hebben, want opeens kan ze weer allerlei nieuwe dingen, vooral qua spraak.

Deze en die

Aanwijzen van alles is momenteel favoriet. Deze of Die worden dan ook veelvoudig gebruikt. En het leukste is als ze  deze of die dan ook nog eens krijgt. Vooral haar zomerhoedje roept ze de hele dag. Ook qua woordjes/klanken is ze druk aan het oefenen geweest. Zo zegt ze tegen Aron Awa, is alles en iedereen Papa en weet ze precies wanneer ze haar fles wil hebben. Ook haar doekkie (knuffeltje) is favoriet.

Opeens zo groot

Vanmiddag toen ik haar ophaalde van het kinderdagverblijf merkte ik opeens dat ze heel erg groot is. Qua hoe ze doet en hoe ze zichzelf ontwikkelt. Het baby meisje is echt verdwenen. Ook groeit ze lekker door, ze draag inmiddels maat 80 en soms zelfs maat 86. Ze haalt haar schade goed in haha! Ook haar haren groeien lekker en ze draagt eigenlijk altijd een staartje, anders heeft ze haar welbekende pluk in haar gezicht zitten.

Slapen

Inmiddels zijn wij nu echt over naar één slaapje. Sofie gaat na haar broodje op bed en slaapt dan tot een uurtje of 2 half 3. Dan is ze wakker tot dat ze rond 18:15 op bed gaat voor de nacht. Rond 23:00 uur word ze tegenwoordig nog even wakker voor een beetje koude melk waarna ze door slaap tot de volgende ochtend. Zo nu en dan heeft ze een onrustige nacht en kan ik een aantal keren per nacht mijn bed uit. Maar gelukkig ervaar ik dit niet als zwaar en voelt het als part of the deal haha. Lekker extra kroelen met mini me.

Het meisje met haar eigen willetje

Ook begint ze haar eigen willetje te ontwikkelen en gaat het niet zoals Fie wil? Dan gaat Fie heel hard huilen en dramatisch haar hoofd neerleggen en tja dan moet ik mezelf inhouden om niet te gaan lachen.

Op naar een nieuwe maand! 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Simone

  Haha prachtig dat eigen willetje, dan wordt het opeens echt een heel kindje he… leuk om te lezen!

  10/05/2016 at 7:43 am
 • Reply Tamara

  Ohhhhhh dat laatste is zo herkenbaar!! Hahahaha! Dat herken ik zo niet van de jongens. Stel tuttebelletjes

  10/05/2016 at 8:13 am
  • Reply admin

   Nee ik herken dat dus ook niet van Aron haha

   10/05/2016 at 12:58 pm
 • Reply Lieke

  Leuk om te lezen hoe het met Sofie gaat! Wat gaat ze hard en wat lekker dat ze nog één slaapje heeft. Mason heeft er nog twee en die heeft die nog nodig. Het dramatische herken ik ook, als Mason zijn zin niet krijgt gooit hij zijn hoofd naar achteren en zet het op een huilen.. Beginnende peuterpuberteit hoorde ik gisteren op het CB, gezellig 😉

  10/05/2016 at 8:46 am
  • Reply admin

   Ohjee heb dar nooit bij Aron gehad maar verwacht het bij Sofie wel haha

   10/05/2016 at 12:57 pm
 • Reply Sofie van OHEA

  hihi ik hou van de kindjes met eigen willetje 😉

  mooie meid zeg

  10/05/2016 at 12:56 pm
  • Reply admin

   Haha ik ben er ook gek op! Ten nadele van mijn opvoeding soms haha!

   10/05/2016 at 12:57 pm
 • Reply admin

  Ja lief he!

  10/05/2016 at 12:58 pm
 • Reply Mama van Dijk

  ohhh die mini driftbuitjes! Herkenbaaaar. Hier 15 maandjes en lekker met de armen en benen spartelen als ze iets niet wil. Echte meiden XD!

  11/05/2016 at 6:19 pm
 • Leave a Reply