Emma-Sofie

Sofie 12 maanden

Het kan je haast niet ontgaan zijn, maar Sofie is 12 maanden oud oftewel 1 jaar! Net als alle voorgaande maanden wil ik ook deze maand een update geven van de afgelopen maand. Wat heeft ze geleerd? Wat eet ze graag? En ga zo maar door. 

Eten & Drinken

Sofie krijgt al een paar maanden geen flesvoeding meer, maar welk elke ochtend en tussen de middag een beker melk bij haar broodje. Als ontbijt eet Sofie standaard één broodje en tussen de middag zijn dit er twee. Het beleg daarop wissel ik af. Vlees, kaas, appelstroop of jam zijn haar favorieten. Tussen door drinkt Sofie water uit haar oefenbeker en ‘s middags krijgt ze een beker diksap. Als tussendoortje kan ik haar sinds kort heel erg blij maken met rozijntjes, lekker smikkelen en peuteren. Tijdens het avond eten proberen wij haar zoveel mogelijk mee te laten eten, maar dit lukt niet altijd. Sofie heeft nog steeds 2 tanden en krijgt niet al het eten weg. En ik wil ook niet alles pureren. Dus als wij iets eten dat Sofie nog niet weg krijgt warm ik een potje voor haar op.

Slapen

Sofie is een dikke slaap kop, net als dat haar broer altijd was. Elke ochtend slaapt ze nog 2 uurtjes, meestal van 10 tot 12. En ‘s middags slaapt ze ook nog een keer. Dit gebeurt meestal van half 2 tot 3. Of na half 4 tot aan het eten. ‘S avonds om half 7/7 uur ligt ze ook vaak alweer te slapen.

Groter groeien

Sofie is de laatste tijd lekker aan het groeien geweest. Nog steeds scheelt ze best veel met Aron destijds. Sofie zit nu in maat 74/80, maar dit verschilt ook wel heel erg per merk. Qua gewicht blijft ze haar eigen lijntje volgen.

Ontwikkelen

haar eerste losse stapjes zijn gezet, maar ze kruipt liever. Prima! Dan blijft ze tenminste nog een beetje klein en hoef ik haar nog niet overal vandaan te halen, haha! Wel heeft ze een heleboel nieuwe woordjes geleerd. Zo noemt ze haar knuffeltje nu “doekie” precies zoals wij ook doen. En kan je (eindelijk) nee schudden. Al maanden ben ik bezig met het nee schudden, haha ik vind dit namelijk een onwijs schattig gezicht als kinderen dit doen.

Op naar een nieuwe fase met onze Dreumes! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Claudia

  Haha altijd leuk om te lezen.

  14/04/2016 at 12:23 pm
 • Reply Nicoline

  Heerlijk zo’n slaapkopje 😉 Hier helaas een niet zo goede slaper. Ik vind de dreumes fase echt geweldig! Al die ontwikkeling en interactie, wordt steeds leuker!

  14/04/2016 at 12:45 pm
 • Reply Jolanda

  Leuk om te lezen hoe ze zich ontwikkelt. En wat fijn dat ze zo goed kan slapen!

  14/04/2016 at 5:13 pm
 • Reply Mama van Dijk

  aaww kleine prinses! Gefeliciteerd

  15/04/2016 at 10:00 pm
 • Leave a Reply