Emma-Sofie

Sofie 11 maanden!

Het lijkt wel of de maanden opeens veel sneller gaan. Waren wij niet onlangs nog kerst aan het vieren? Dit lijkt inmiddels ver weg, want vandaag is Sofie 11 maanden oud, 11 maanden jeetje.. Nog 1 maand en dan heb ik geen baby meer in huis, maar een dreumes. Maar vandaag ben je 11 maanden en de afgelopen maand heb je weer onwijs veel geleerd. 

Het consultatiebureau

Gisteren stond er een bezoekje bij het consultatiebureau op de planning. Sofie moest weer prikjes hebben en ik was natuurlijk reuze benieuwd naar haar lengte en gewicht. De prikjes gingen goed, ze was wat verdrietig en liet zich lekker door mij troosten. Maar uiteindelijk kreeg ze wel koorts van de stomme prikjes en viel ze ‘s avonds heel lief op mijn benden in slaap. Haar lengte is nu 70,5 cm en ze weegt 8180 gram. Een fijn propje. Qua ontwikkeling gaat het goed, maar dat wisten wij al wel.

Eten & Drinken

Sofie is een klein vreetzakje. Steeds meer eten mag en kan ze zelf eten en alles gaat ook netjes naar binnen. Er is eigenlijk niks dat ze niet lekker vindt. De poederflessen mogen nu echt de deur uit en Sofie mag aan de koemelk. Dit kreeg ze eigenlijk al, maar nu dus definitief. Vanaf deze week gaan wij ook oefenen met een oefen beker, de flessen/tuitbekers etc mogen de deur uit, tijd voor grote meiden bekers.

Ontwikkeling

Eigenlijk dacht ik dat haar ontwikkeling een beetje stil stond, maar ze richt zich nu op hele andere dingen. Voorheen was ze voornamelijk bezig met haar motorische ontwikkeling. Dit doet ze nog wel, maar haar spraak is ook erg in opkomst. Lekker keuvelen in haar eigen taaltje met af en toe een herkenbaar woordje er tussen. Of lachen, Sofie is een echte lachebek. Gisterochtend lag ze op bed te ontbijten (haha!) en hoorde ik haar opeens heel hard lachen. Ze heeft de leukste, liefste neppe lach, neppe inderdaad, want ze kan heel goed nep lachen.

Ze loopt ook veel achter haar loopwagen en komt er mee op elke plek waar ze maar iets weg wil graaien. Ook aan de handjes en aan één hand lopen vind Sofie geweldig. Maar lopen voor haar eerste verjaardag? Nee dat denk ik niet meer. Eerst dacht ik dat wel, maar ze mag nog wel even baby blijven haha!

Oef en dan begint nu de laatste maand als baby, want over een maand hangen wij de slingers op, blazen wij ballonnen op en zingen wij voor het eerst lang zal ze leven voor Sofie. Nog één maand en dan is onze kleine meisje 1 jaar. Tijd om te beginnen met het plannen van haar eerste verjaardag! 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Sonja

  Oef! Ons meisje wordt vrijdag 1. Het gaat veel te snel. Heel herkenbaar allemaal! Onze loopkar is stuk, dus lopen doet ze niet echt. Gelukkig haha!

  08/03/2016 at 7:13 am
 • Reply Simone

  Oh ja het gaat veel te snel! Neplachen ja, haha dat is voor mij heel herkenbaar want Mirthe kan dat ook 😉

  08/03/2016 at 7:13 am
 • Reply Tamara

  Ja joh! Het gaat allemaal veel te snel! Nog even en dan is ze gewoon al 1! En lauren ook

  08/03/2016 at 7:26 am
 • Reply Marije

  Wat gaat dat snel zeg! Het lijkt me leuk om die ontwikkeling zo op de voet te kunnen volgen!

  08/03/2016 at 9:08 am
 • Reply Lifesabout

  Heerlijk vond ik het toen de poederflessen weg konden. En jeetje ja het gaat zo snel…nog een maandje wat een mijlpaal!

  08/03/2016 at 5:10 pm
 • Reply Kirsten

  Gek hoe snel de maanden voorbijvliegen! Binnen 6 dagen is Lenne alweer 9 maand oud. Echt gek! Jij kan inderdaad haar eerste verjaardag al beginnen plannen 🙂

  10/03/2016 at 3:10 pm
 • Leave a Reply