Emma-Sofie

Sofie 1 maand oud!

Hoera! Sofie is vandaag precies 1 maand, 1 maand geleden kwam ons mini meisje ter wereld. 1 maand alweer, het voelt alsof het vorige week was en helemaal niet een maand geleden. Tijd om eens terug te blikken op ons eerste maandje als gezinnetje van vier. Een meisje hebben is toch echt wel even wennen hoor. Wennen op een leuke manier, maar na ruim vier jaar een jongens mama te zijn is het voor ons allebei omschakelen. Een meisje verschonen bijvoorbeeld is een ander klusje als een jongen verschonen. Gelukkig leer je dit allemaal snel, haha. Ook het kleden van een meisje is anders en ik moet zeggen dat ik het veel makkelijker vind om Sofie leuk te kleden dan Aron. Het leuk kleden van Aron is meer Robert zijn ding.

 

When the lady smiles 
Sinds dat Sofie ruim 3 weken oud is betovert ze ons met regelmaat met haar mooie lach. Sinds een paar dagen is dit ook op momenten dat ze wakker wordt en ons boven haar bedje ziet verschijnen. De lach van mijn kinderen is denk ik het mooiste om te zien, het geeft mij een gelukkig gevoel, een gevoel dat mijn kinderen het goed hebben. Ik kon het dan ook niet laten om afgelopen zondag kei hard te huilen toen Sofie haar grootste lach op zette terwijl ik op mijn hoogte punt van vermoeidheid zat. Pas maar op jongens als dit meisje later (als ze heel groot is en ik haar eindelijk los laat;)) haar lach laat zien dan smelt je hart. Ze zingen niet voor niets; When the lady smiles, you know she drives me wild. Maar nog even geduld hoor want de navelstreng zit hier nog wel een tijdje vast en haar beschermende broer loopt nog een hele lange tijd met haar mee.

 

Je eigen bodyguard 
Naast dat Robert en ik dol op Sofie zijn is er nog iemand minstens zo dol op haar; Aron! Er gaat geen moment voorbij dat hij niet even boven de box hangt, geen kus of knuffel moet geven of wat dan ook. Sofie komt met Aron om haar heen niks te kort, soms is het zelf misschien een beetje teveel haha. Maar liever dit dan een kleuter met desinteresse in zijn zusje, wederom mogen wij dus weer niet klagen.

Mommy power! 
Bij Aron heb ik 6 weken borstvoeding mogen geven, langer lukte niet het was gewoon op. Bij Sofie hou ik het nu (al) 4 weken vol en als het zo doorgaat dan lukt mij dit nog wel even. Ik ben trots op mijn lijf dat ik dit kan en mag doen en hoop het nog even vol te kunnen houden.

Zoals je wel kunt lezen zitten wij al een maand lang op een hele mooie grote roze wolk waar wij hopelijk nog wel een tijdje op mogen blijven zitten. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

13 Comments

 • Reply Miranda

  Wat gaat het toch snel! Een maand alweer:) wat onwijs lief dat Aron zo’n trotse grote broer is! Geniet maar lekker van je kids!

  08/05/2015 at 8:04 am
 • Reply Sylvie

  Wat fijn dat het zo goed gaat en dat haar broertje zo gek op haar is! En wat lacht ze al vroeg, heel schattig!

  08/05/2015 at 8:06 am
 • Reply sigrid

  Een maand alweer, wat gaat het onwijs snel. Ik vind het ook heerlijk om een meisje aan te kleden, je hebt zoveel meer keuze.
  Wat goed dat de borstvoeding goed gaat.. lekker van genieten!

  08/05/2015 at 8:39 am
 • Reply Dagmar

  Wat is het toch ook een schatje, geniet van de roze wolk want dat heb je meer dan verdient en het is zo terecht! Het is echt een prachtige prinses <3

  08/05/2015 at 9:07 am
 • Reply Kim

  Ik vind het zo’n mooi meisje! <3

  08/05/2015 at 9:45 am
 • Reply Laura

  Jeetje wat gaat de tijd toch snel! En wat een prachtig meisje hebben jullie, geniet er lekker van!

  08/05/2015 at 11:32 am
 • Reply Tamara

  Alweer een hele maand! Gaat zo ontzettend snel! Heerlijk he die liefde van grote broers! Ik smelt ook altijd helemaal als ik die twee hier samen zie!

  08/05/2015 at 11:58 am
 • Reply Kimberley

  Yay! En wat goed dat Aron het zo goed doet!

  08/05/2015 at 1:44 pm
 • Reply Eline

  Aww wat een schatje en wat vliegt de tijd he!

  08/05/2015 at 3:57 pm
 • Reply Judith

  tuurlijk kun jij dat! En fijn te lezen dat alles goed gaat.

  08/05/2015 at 8:33 pm
 • Reply Manon

  Wat fijn om te lezen dat jullie zo genieten en dat het zo goed gaat allemaal. En wat ontzettend fijn dat Aron zo lief is voor zijn zusje. Dat jullie nog maar heerlijk lang op die roze wolk mogen blijven zitten.

  08/05/2015 at 8:59 pm
 • Reply Pauline

  Wat fijn dat het zo goed gaat, wat vliegt de tijd toch ook! Lijkt me erg leuk om na een zoon ook een dochter te krijgen en dat alles toch en beetje anders is dan de eerste keer. Ik vind het kleden van een jongen trouwens wel erg leuk hoor haha… niks te klagen! Maar fijn voor jou dat Robert dit wel leuk vind om te doen toch?!
  Hele fijne tijd nog toegewenst met je gezinnetje! Xx

  09/05/2015 at 7:08 pm
 • Reply lore

  Wat een schatje. So cute! Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik je artikel las. Nog veel plezier met de kleine meid

  15/05/2015 at 9:03 am
 • Leave a Reply