Persoonlijk

Social Minderen

Al jaren ben ik een groot gebruiker van Social Media. Wat ooit begon met hyves, werd daarna facebook en twitter en daarbij kwam ook nog eens Instagram. Op dit moment heb ik daarbij ook snapchat waar ik zo nu en dan een poging op doe. Zoveel online kanalen waar ik probeer iedereen op de hoogte houden en waarom? 

De drang om alles te delen

Er was een periode (nog niet zo lang geleden) dat ik dacht dat ik alles moest delen met iedereen. Elk dingetje die ik deed plaatste ik op social media, elk momentje van woede, elk blije momentjes. Alles moest ik delen. Al een tijdje doe ik dit niet meer en het bevalt mij erg goed. Ik hoef niet meer alles met iedereen te delen. Ik hoef aan niemand te bewijzen hoe goed ik het heb of hoe rot het soms is. Het hoeft niet meer, als het niet gaat dan deel ik dit met Robert of mijn vriendinnen/familie.

Minder online meer offline

Nu zit er persoonlijk wat veranderingen aan te komen waardoor ik meer offline ga leven. Hierover volgt volgende week denk ik een update. Doordat ik weer offline ga leven en minder tijd over heb hoef ik ook minder te delen van mezelf. Gek klinkt dit hé? Door mijn werkzaamheden rondom mijn website deel ik regelmatig dingen op social media, dit moet goed zijn voor de statistieken en tja dan doe je dit.

Profielen verwijderen?

Toen ik dit aan een vriendin vertelde kreeg ik de vraag of ik ook minder profielen ging behouden. Dat doe ik niet, want alle profielen die ik heb daar zal ik nog regelmatig op gaan delen. En ik vind het natuurlijk veel te leuk om andere mensen te volgen. De hoeveelheid zal dus wel minder zijn maar helemaal verdwijnen doe ik niet. Mocht het wel zo zijn dan merk je dit natuurlijk vanzelf.

Apps verwijderen van telelfoon

Ik heb wel besloten om apps te verwijderen van mijn telefoon. Zo zal facebook niet lang meer op mijn telefoon te vinden zijn. Ik besteed teveel tijd aan facebook ik scrol er doorheen en lees 100x dezelfde klaag berichten van dezelfde mensen. Hier moet ik vanaf en de beste oplossing hiervoor is de app verwijderen. Daarnaast zal ik ook twitter van mijn telefoon verwijderen, want die gebruik ik simpel weg niet op mijn telefoon.

En om het geheel af te sluiten zal ik ook alle notificaties uitzetten. Zodat ik niet meer getriggerd word om weer te kijken op social media.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

14 Comments

 • Reply jodi - liefthuis

  Dat facebooken zonder iets nuttigs te lezen herken ik. Het lijkt soms wel automatisme. Belachelijk, goed dat je hier bewust voor kiest.

  21/07/2016 at 9:18 pm
 • Reply Nathalie

  Goede actie!
  Hier staat wel alles op mijn telefoon maar heb meldingen uitgezet… daardoor kijk ik nu een stuk minder op mijn telefoon. Ook laat ik mijn telefoon regelmatig thuis, best lekker!

  Ben nog wel te nieuwsgierig naar berichtjes van social media en delen, ja doe ik ook en soms te veel, denk ik!

  21/07/2016 at 9:27 pm
 • Reply Samantha

  Wat goed! Ik heb Facebook ook van mijn telefoon afgegooid. Het was echt even wennen maar ik mis niks. Heerlijk

  21/07/2016 at 9:47 pm
 • Reply Nienke

  Wat een goed idee! Ik wil deze vakantie ook niet dwangmatig alleen maar met social media bezig zijn. Goed artikel!

  21/07/2016 at 10:16 pm
  • Reply admin

   Dankjewel! Nee zo zonde van de tijd

   22/07/2016 at 8:36 am
 • Reply DDM Fotografie

  Ik raad iedereen af
  om apps van Facebook
  te installeren op zijn mobiel.
  Zeker nu FB iedereen dwingt
  de Messenger App te installeren,
  weet je zeker dat het niet in jouw belang is
  om deze Spyware te installeren.
  Kijk maar eens heel goed
  waar je allemaal toestemming voor moet geven:
  je Locatie, adressen etc.
  Al je gegevens worden doorverkocht door FB

  22/07/2016 at 12:18 am
 • Reply Jeannette

  Goed zeg, ik sluit mij er helemaal bij aan. Soms heb ik de pc aan en dus facebook en als ik een whats appje krijg, dan ga ik automatisch ook naar fb. Belachelijk. Hup eraf met die fb app en messenger ook. Het zal ook een hoop schelen voordat de batt weer eens leeg is.

  22/07/2016 at 7:56 am
  • Reply admin

   Ja nou precies!

   22/07/2016 at 8:36 am
 • Reply Angelique

  Heel verstandig! Ik heb twitter en snapchat laatst al van m’n telefoon gegooid. Ik merkte dat ik alleen maar met mijn telefoon in mijn handen zat en zo’n moeder wil ik absoluut niet zijn. Ik vind het heel goed van je meid! Ik hoop dat ik je sowieso nog lang kan & mag volgen!

  22/07/2016 at 11:03 am
 • Reply Lydia

  Het lijkt me ook niet makkelijk om zo veel kanalen bij te houden, zo veel kwalitatieve content kun je nu ook niet creëren uit de dagelijkse dingen die je doet. (Denk ik. Misschien kunnen andere mensen dat wel.) Beter om je te concentreren op één social media kanaal, toch?

  22/07/2016 at 12:57 pm
 • Reply Saskia

  Ik ben al heel erg aan het minderen en het bevalt me prima moet ik zeggen! 🙂

  22/07/2016 at 1:23 pm
 • Reply Bregje

  Goed zeg! Ik ben ook zoekende naar een manier van minderen die bij me past, dank je voor de inspiratie!

  23/07/2016 at 10:42 am
 • Reply Anne - Simple Thoughts

  Goed bezig! Eigenlijk is het ook belachelijk hoe vaak we bezig zijn met de telefoon of weer Facebook aan het checken zijn.. Succes met minderen!

  23/07/2016 at 11:14 am
 • Reply Ricardo

  Ik snap het ontzettend, er is tegenwoordig ook zoveel social media om bij te houden.
  Goede stap, ik zit er ook al een tijdje over na te denken maar vind het eigenlijk nog te leuk dus ik houd het nog even aan.

  23/07/2016 at 2:12 pm
 • Leave a Reply