Persoonlijk

Social detox

social detox

Gistermiddag zijn wij vertrokken naar Centerparcs (op uitnodiging) en zullen daar alle aandacht zetten op ons gezin. Ik vertel je over mijn Social detox. Ik wil namelijk minder gebruik gaan maken van social media en meer genieten van het echte leven. 

De laatste tijd heb ik veel programma’s op televisie gezien waarbij mensen gingen afkicken van hun telefoon. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik echt teveel met mijn telefoon zit. Ik heb duidelijk last van FOMO (fear of missing out) en wil continu alles blijven vernieuwen. Onwijs zonde van mijn tijd. Deze tijd kan ik beter besteden aan mijn blog of aan het lezen van een goed boek. Nu is het voor mijn bedrijf niet heel goed om geheel offline te zijn, maar met behulp van een goede (social) planning kan ik heel veel minder op mijn telefoon zitten. Het delen van foto’s op instagram blijf ik natuurlijk doen, maar de momenten waarop ik door mijn instagram tijdlijn scrol moet echt minderen, net als twitter en facebook. Het is gewoon heel erg zonde van de tijd.

Weekend offline

Dit weekend zitten wij een heel weekend in centerparcs en ik heb er zoveel zin in. En ik heb gewoon even geen behoefte aan mensen behalve mijn gezin. Daarom besloot ik mijn telefoon dit weekend aan de kant te gooien. Naast wat Instagram foto’s van centerparcs zal ik niks delen en veel offline zijn. Ik ben natuurlijk op uitnodiging naar Centerparcs en daarbij hoort natuurlijk wel dat ik een aantal foto’s moet delen. Geen probleem, want dat vind ik leuk. Maar buiten dat zal ik offline zijn en lekker genieten van mijn gezin.

Weg met FOMO

Waarom zou je bang zijn om iets te missen? Als mensen iets belangrijk willen vertellen zullen ze je wel een appje/sms sturen of een belletje doen. Eigenlijk belachelijk dat ik continu door tijdlijnen aan het scrollen ben. Ik wil echt meer tijd besteden aan mijn gezin en vaker mijn telefoon gewoon even weg leggen. Ik heb inmiddels al wat apps verwijdert van mijn telefoon in de hoop dat ik ze ook minder snel weer terug zal gaan installeren.

Ben jij ook verslaafd aan social media? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Christa lindhout

  Ik wens je veel plezier! Ik zit ook zo goed als vast geroest aan mijn mobiel. Ben wakker en wat denk je…. ff fb checken. Blogs. Winactie en vrienden. Soms zit ik er veel op soms weinig. Ik heb express geen internet betaald op mijn telefoon. Dus straks turnt ze hier en moet ik verplicht kijken en kletsen met ouders

  26/11/2016 at 8:01 am
 • Reply Romy

  Ik heb er inderdaad ook wel een handje van om veel tijd aan social media te besteden. Zo zonde! Wat goed dat je het dit weekend zonder social media gaat doen en gewoon heerlijk gaat genieten van het samenzijn. Maak er twee mooie dagen van!

  26/11/2016 at 10:18 am
 • Reply Angelique

  Ik heb hier alle apps behalve instagram van mn telefoon gegooid en kijk nu nog nauwelijks op facebook een andere sites. Heerlijk!

  26/11/2016 at 12:51 pm
 • Reply Jessica

  Heel goed, ik zou het ook eens moeten doen. Lijkt me echt heel rustgevend. Want waarom kan ik het wel als ik een dag in de sauna zit en niet gewoon op de andere dagen…

  26/11/2016 at 8:36 pm
 • Reply marjonS

  Ik denk ook wel eens: ik moet minderen. Op mijn werkdagen kijk ik zelfde op mijn telefoon. Gewoon omdat ik lekker bezig ben.
  Maar ben ik thuis kijk ik voor mijn gevoel soms wel veel… Ik heb Snapchat al verwijderd op mijn gsm en zelfs mijn hele account.
  Instagram en facebook kijk ik wel geregeld….Twitter is ook al van mijn gsm gehaald, scheelt wel weer tijd hoor 😉
  Veel plezier dit weekend 😀

  27/11/2016 at 10:02 am
 • Reply Simone

  Ik zou ook moeten minderen, ik vind het scrollen heerlijk. Maar op een gegeven moment ga je het uit verveling doen en dat is echt zonde. Er zijn zoveel andere leuke dingen om te doen.

  27/11/2016 at 9:20 pm
 • Leave a Reply