Recepten Slowcooker

Slowcooker | Rundvlees met broccoli

Onlangs deelde ik op mijn blog dat ik een nieuwe gadget in huis heb; de slowcookerslow! Sindsdien zijn het apparaat en ik onafscheidelijk. Ik heb al een heleboel recepten geprobeerd die vooral in het Amerikaans zijn. Omdat wij niet alle ingrediënten hier hebben of, omdat ik niet zoveel verschillende potjes/flesje in huis wil hebben besloot ik zelf aan de slag te gaan met de recepten ze gangbaar te maken voor Nederlanders. Het tweede recept dat ik probeerde was rundvlees met broccoli en het was zooo lekker! Ik deel de Slowcooker recept apart van de normale recepten, omdat niet iedereen een slowcooker heeft natuurlijk.

Benodigdheden:

  • 700 gram riblappen
  • 1 cup runderbouillon
  • 1/2 cup soja saus
  • 1/4 bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels water
  • 2 stronken broccoli
  • Gekookte witte rijst

Bereiding:

  1. Verwarm de slowcooker
  2. Snijd ondertussen de riblappen in blokjes
  3. Doe de runderbouillon, sojasaus, bruine suiker, olijfolie en knoflookpoeder in de slowcooker en maak hiervan een geheel
  4. Voeg hier nu de blokjes riblappen aan toe en zet de slowcooker aan voor 5 uren op de laagste stand
  5. Na die 5 uren maak je een mengsel van de maizena en water en voeg dit toe aan het geheel. Meng dit er goed door heen zodat je geen klontjes krijgt.
  6. Voeg nu de broccoli toe en laat het nog een half uur aan staan op low heat. De saus wordt nu dikker en de broccoli zachter.
  7. Na het half uurtje is je maaltijd klaar en kun je hem lekker op eten met rijst of noodles bijvoorbeeld.

Eet smakelijk! 

Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply