Happy momlife

slow-cooker 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

SlowCooker, musthave?

Ik maak het mezelf als moeder graag makkelijk. Ik ben dol op lekker eten en ook dol op koken, maar als de kinderen om mij heen lopen vind ik het lastiger om mijn focus te houden op de pannen op het gasfornuis. Helaas! Maar ik heb iets ontdekt. Amerikaanse moeders gaan hier heel slim mee om en hebben volgens mij allemaal een Slow Cooker op hun aanrecht staan. Ik kijk veel video’s van Amerikaanse moeders en lees ook regelmatig Amerikaanse mommy blogs en kreeg het gevoel dat hier ook een Slow Cooker moest komen. 

Een SlowCooker is ideaal voor mensen die een gezonde maaltijd willen eten aan het einde van de dag, maar niet de tijd hebben om uitgebreid te staan koken. Of misschien heb je net als ik tijdens je zwangerschap wel weinig energie aan het einde van de dag. Een Slowcooker is een gemakkelijke manier om te koken en het zorgt ervoor dat smaken goed samen smelten. Daarnaast blijven door het langzame garen de vitamines ook beter in stand en ook de smaak van diverse ingrediënten blijven intact.

Wij hebben de Russell Hobbs Slowcooker en deze kun je gebruiken voor 2-4 personen. In de pan kun je zo’n 3.5 liter eten bereiden. Hij heeft drie warmtestanden, hoog is er om je maaltijden in zo’n 3 uurtjes te bereiden, laag is er om je maaltijden op de echte slow manier te maken en dan heb je nog een warmte stand die je maaltijd warm kan houden. Hij is makkelijk te bedienen. Er zit een glazen deksel op de pan waardoor je snel even een blik kunt werpen op je maaltijd. Er zitten cool touch handgrepen aan waardoor je de pan makkelijk kunt vastpakken.

Pulled chicken

Het eerste gerecht dat ik heb gemaakt is Pulled Chicken. Als ik recepten op pinterest ging op zoeken kwam ik dit veelvoudig tegen en wij zijn dol op pulled chicken, score dus. Ik heb het in de ochtend aangezet en het was gewoon klaar rond etenstijd. Precies zoals iedereen roept. Ik heb er een salade bij gemaakt om de maaltijd af te maken en natuurlijk een lekker broodje waar het op kan. Yes voor deze maaltijd ben ik dol blij met mijn Slow Cooker.

Daarna was het natuurlijk tijd om ook een complete maaltijd te proberen. Het werd een left-over maaltijd met groente en vlees dat nog in mijn kasten lag. Het eten was onwijs lekker en ook weer boven verwachting. Ik heb dit recept uitgeschreven om met jullie te delen. Op internet las ik bijvoorbeeld dat je sommige groente het beste even voor die ligt kunt koken. Dit was bij dit gerecht niet nodig, maar ik kan begrijpen dat het bij wortels wel lekkerder kan zijn. Het vlees is lekker mals en ook een marinade komt goed tot zijn recht. Ik ben blij met mijn Slowcooker.

Wij maken gebruik van een Russel Hobbs Slow Cooker deze koop je voor €41,95 bij bol.com. Een goede aanschaf voor een drukke moeder vind ik zelf. 

Facebook Comments

Share this post