Recepten Slowcooker

Slowcooker | Chicken Teriyaki

Wat een ontdekking; de slowcooker! Ik zet hem een paar keren per week aan om zo lekkere en voedzame maaltijden op tafel te zetten. Amerikaanse blogs staan bomvol lekkere recepten, maar vaak niet helemaal gemaakt voor ons Nederlandse qua gangbare ingrediënten. Gelukkig vind ik het leuk om dingen uit te proberen en ze budgetproof te maken. Dus dat deed ik met de Chicken Teriyaki waar ik dol ben. Zonder kant en klare pakjes en zakjes. 

De slowcooker is hier echt niet meer weg te denken ik zet een gezonde maaltijd op tafel terwijl ik er vrij weinig voor hoef te doen. Ideaal tijdens mijn zwangerschap als ik mijn energie wel voor andere dingen kan gebruiken. Ook als de baby er straks is lijkt het mij ideaal. Oh en weet je dat ik aan het einde van de dag echt het gevoel heb een uber mommy te zijn? Het huis schoon en een voedzame maaltijd YES! Ik vind het dan ook een echte aanrader voor iedere moeder die haar tijd op teveel manieren wil besteden. Mocht je er eentje willen aanschaffen bol.com staat er vol mee! Naast dat je gezonde maaltijden op tafel zet heb je ook geen pakjes en zakjes meer nodig voor je avond eten.

Benodigdheden:

 • 3 stuks kipfilet
 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 2 rode uien
 • 1/2 cup honing
 • 1/2 cup soja saus (low salt is minder heftig)
 • 1/4 cup olijfolie
 • 1 theelepel gember
 • eier mie

Bereiding 

 1. Meng de soja saus, honing, knoflook, uien, olijfolie en gember door elkaar en voeg dit toe aan je slowcooker
 2. Leg de kip in de saus en bedek het met wat saus
 3. Zet de slowcooker op de warmste stand en laat de kip in 4/5 uurtjes gaar worden
 4. Na 4/5 uren in de slowcooker kun je de kip uit elkaar trekken met twee vorken net als bij pulled chicken.
 5. Leg de kip weer terug in de pan en laat het nog lekker door de saus trekken.
 6. Kook wat water en voeg hier de eiermie aan toe en laat dit 4 minuten staan.
 7. Ik serveerde er rauwkost bij (tomaat, komkommer en paprika), omdat ik vergeten was groente te kopen haha

Eet smakelijk! 

Meer Slowcooker recepten: 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply mariette- Brabantse mama's

  oh deze ga ik zeker een keertje maken! Ik moet hem echt vaker uit de kast pakken!

  03/06/2017 at 10:33 pm
 • Leave a Reply