Je kunt zoveel lekkere recepten maken met koek en speculaas kruiden. Ik kan er in het najaar geen genoeg van krijgen in ieder geval. Gisteren maakte ik voor mijn visite een speculaas boterkoek en dit bleek een heel groot succes te zijn. Daarom wacht ik niet langer met het delen van dit recept.
Sinterklaas speculaas boterkoek
Equipment
- Oven
- springvorm of boterkoekvorm
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 180 gram donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
- 250 gram bloem
- 2 eieren
Instructies
- Klop de roomboter samen met de basterdsuiker in de kom tot een luchtig mengsel
- Voeg één ei toe en meng dit kort door het botermengsel
- Voeg de bloem met de speculaaskruiden toe en mix het tot een mooi geheel
- Verdeel het deeg over een bakvorm die ingevet is. Ik doe dit altijd met speciaal invet spray
- Zet de bakvorm 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Haal het deeg uit de koelkast en druk het aan met je handen
- Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei
- Bak de boterkoek in 30 minuten goudbruin
- Laat hem afkoelen en snijd hem dan in de hoeveelheid punten die je wilt