Sinterklaas Pavlova

Mijn familie komt uit Australië en Pavlova is dan ook een toetje dat wij eigenlijk elk jaar wel een keer eten. Meestal met kerst, maar…

Mijn familie komt uit Australië en Pavlova is dan ook een toetje dat wij eigenlijk elk jaar wel een keer eten. Meestal met kerst, maar dit jaar ook met sinterklaas, want ik heb een heerlijke Sinterklaas pavlova gemaakt en ik ga nu met jullie delen hoe ik hem heb gemaakt.

Sinterklaas Pavlova

Equipment

  • Oven
  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
  • 1 eetlepel maizena
  • Voor de topping
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanille suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
  • kruidnoten
  • strooigoed

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden
  • Zorg ervoor dat je een vetvrije kom heb en klop hierin (met een mixer) de eiwitten en kristalsuiker. Klopt dit tot je een stevig mengsel hebt. Voeg nu de poedersuiker, koekkruiden en maizena toe en mix dit er nog kort goed doorheen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het schuim mengsel hier in 7 a 8 hoopjes op. Zorg ervoor dat er nog een beetje ruimte tussen zit, want ze kunnen nog een klein beetje groeien. Druk het room een klein beetje aan met de achterkant van een lepel. Zo voorkom je dat er een toef bovenop komt.
  • Zet het in de oven voor 2 uur.
  • Je kunt nu alvast het mascarpone mengsel maken. Dit kun je namelijk goed bewaren in de koelkast.
  • Doe de mascarpone en het slagroom in een kom en meng dit tot een mooi dik geheel. Voeg nu de vanillesuiker en de koek kruiden toe en meng het nog even goed door.
  • Laat de pavlova afkoelen. Schep er een flinke lepel van het mascarpone mengsel op. En versieren maar!
  • Je kunt de pavlova’s en het mengsel al eerder maken, maar decoreer ze past vlak voor het opdienen anders wordt de hele boel zacht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept