De periode van lekkere dingen is wel aangebroken toch? Of blijf jij nog braaf van de pepernoten en chocoladeletters af? Nou wij niet hoor! Al een tijdje staat het op mijn planning om een lekkere sinterklaas naked cake te maken, die niet te zoet en te machtig is. En volgens mij is het gelukt. Als je hem ziet denk je waarschijnlijk dat ie mega machtig is, maar dat zal je verbazen!
Sinterklaas Naked cake
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille extract
- Strooigoed
- Chocolade pepernoten
- Kruidnoten
- 3 repen pure chocolade
- 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
- Biscuitdeeg mix – Kijk voor extra ingrediënten ook op de verpakking
- 1 theelepel vanille extract
Instructies
- Maak de biscuitdeeg volgens de bereiding op de verpakking. Denk ook aan de ingrediënten die je nodig hebt voor de Biscuitdeeg. Doe dit twee keer en laat de taarten afkoelen op een rooster. Ik maak altijd mijn biscuitdeeg een avond van te voren, zodat het goed is afgekoeld.
- Zodra de taarten zijn afgekoeld kun je de mascarpone mengen met het slagroom en de vanille extract. Laat het goed stijf kloppen. Voeg nu ook de koek en speculaas kruiden toe. Meng dit ook nog even goed door elkaar
- Verdeel de helft over één van de taarten en smeer het goed uit. Begin nu met een randje van chocolade pepernoten en vul dit verder met kruidnoten. Je kunt natuurlijk ook allemaal chocolade pepernoten er tussen doen.
- Snij het volgende taart door midden (horizontaal) leg de bovenkant aan de kant en pak de onderkant en leg deze boven op de kruidnoten.
- Smeer hierover het overige van de mascarpone mengsel en versier hem ook weer met chocolade pepernoten en kruidnoten. Dek ook deze weer af met een deel van de biscuitdeeg
- Begin nu met het smelten van de chocolade au bain marie. Blijf goed roeren, zodat het niet gaat klonten. Nadat het gesmolten is verdeel je het bovenop de taart. Bij mij liep het helemaal langs de zijkanten, maar dit gaf wat extra smaak aan de taart.
- Begin nu direct met het versieren van je taart met het strooigoed, de kruidnoten en andere lekkere chocolade dat je tegen komt in de winkel.
- Laat de taart nu goed uit harden voor je hem gaat aansnijden.