Happy momlife

greetz 3
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Shoppen voor de feestdagen, ben jij al begonnen?

Met nog minder dan 100 dagen op de teller komen de feestdagen al lekker dichtbij. YES! Ik heb er zoveel zin in. Ik kan niet wachten om de kerstboom in ons nieuwe huis op te zetten en de cadeaus er onder te leggen. Naast dat feestdagen heel gezellig zijn is het ook altijd wel een hap uit onze financiën. Daarom begin ik altijd al vroeg met het inkopen doen van de kerstspullen en kerst/sinterklaas cadeautjes.

De afgelopen weken stonden de folders van de Kruidvat en Trekpleister alweer vol met speelgoed. Aangezien wij geen speelgoed winkel meer hebben in ons dorp moet ik mijn inkopen bij andere winkels doen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik eigenlijk altijd wel bij de kruidvat inkopen doe. Ze hebben daar vaak speelgoed wat een stukje goedkoper is en ook nog wel eens  uniek speelgoed. Wij hebben de eerste items al op zolder verstopt liggen.

Wij werken met de vijf cadeautjes regel, maar omdat wij op meerdere plekken sinterklaas en kerst vieren moet ik goed nadenken hoe ik dit in ga vullen. Ik hou daarvoor de reclame folder goed in de gaten, niet alleen de kruidvat en trekpleister maar ook de HEMA  (pyjama’s) en de bruna/bol.com hou ik goed in de gaten. Door dit te doen hoef ik niet alles in één keer te kopen en voelt het niet alsof je hele rekening in één keer leeg getrokken wordt.

Ik hou in mijn agenda goed bij wat de kinderen leuk vinden. Ik noem namelijk geregeld “zet maar op je verlanglijstje”. Dit doe ik dan zelf alvast, zodat ik voor iedereen niet lang hoef na te denken als ik inkopen wil gaan doen. Ook kan ik dit tezamen met de folders bijhouden. Zo betaal ik nooit teveel voor een cadeautje.

Daarnaast voorkom je zo ook gedoe als je cadeaus wel online moet bestellen. Ik weet nog dat het vorig jaar en het jaar ervoor zo’n chaos was bij postNL dat pakketten zoek raakten, dat mensen soms wel een week moesten wachten op hun pakket. Deze stress wil je niet rondom de feestdagen. Een stressvrije december dat wil iedereen toch?

Ben jij al begonnen met de inkopen? 

Facebook Comments

Share this post