Persoonlijk

Schuldgevoelens nu ik werk

Vorige week deelde ik een update dat het qua werken goed ging en dat het met de opvang van de kinderen ook goed geregeld was. Toch ging ik niet helemaal open en bloot en vertelde ik niet helemaal hoe het ging. De kinderen hebben namelijk ook opeens een hele verandering en ik merkte dat ik het hier soms best moeilijk mee heb.

Toen Robert en ik besloten dat ik ook op zoek ging naar werk riep ik heel hard dat ik niet meer dan 16-20 uren zou willen werken. Ik wilde namelijk ook tijd voor de kinderen en zag het voor me dat dit met meer uren niet ging lukken. Toen ik uiteindelijk een sollicitatie had kwam ik als eerste bij een baan uit in Groningen voor 16 tot 20 uren per week. Prima dacht ik! Terwijl ik met die procedure bezig was kwam ik uit op een vacature van het bedrijf waar ik nu werk. Of beter gezegd het uitzendbureau belde mij of ik de functie wat vond. Ik liet het op mij afkomen en zei dat ik het prima vond. Met uren van 24 – 28 uren verplaatste ik mijn uren wens en ging ik voor de vacature.

Inmiddels ben ik 6 weken aan het werk en merk ik dat ik zo nu en dan schuldgevoelens heb. Ik ben natuurlijk heel plotseling gaan werken en dit was voor de kinderen wel even wennen. Ondanks dat ze hier onwijs goed op reageerden voelde dit voor mij niet altijd even goed. Op dit moment is Aron weer naar school en vind hij het soms wel moeilijk. Ik snap dat best, de eerste weken school zijn vaak zwaar en wennen en dan wil je gewoon thuis zijn. En dat zijn de momenten waarop ik met een brok in mijn keel richting het werk vertrek.

Weekenden

De weekenden zijn mij sinds kort heel heilig. Het liefst breng ik het weekend door in huis met z’n viertjes of trek ik er het liefst samen met z’n viertjes eropuit. Maar helaas kan dit niet altijd. De weekenden zijn de komende tijd nog vol gepland met feestjes en verplichtingen. Waar we kunnen gaan we natuurlijk proberen zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen en tussendoor moeten wij ook de rest van ons huis inpakken.

De tijd die we samen hebben vind ik onwijs kostbaar en genieten we ook intens van. Elke zondag is het even weer zuur als het weekend weer ten einde is. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Romy

  Moeilijk is het he! Ik ben ook onverwacht weer gaan werken en merk toch dat mijn dochter daar weer enorm aan moet wennen. Ik besteed de tijd die ik thuis ben nu exclusief aan haar en doe de rest als ze slaapt. En af en toe even niets plannen in het weekend helpt ook:

  07/09/2016 at 8:08 am
 • Reply Merel

  Snap je wel, is ook moeilijk.
  Aan de ene kant is het denk ik heel fijn om weer aan de slag te zijn, maar je wil tegelijkertijd ook het liefst bij je kinderen zijn. Sterkte! En hopelijk went het alsnog/kun je iets minder uren gaan werken/bestaat de mogelijkheid tot thuiswerken. Vooral dat eerste natuurlijk.

  09/09/2016 at 12:17 pm
 • Reply Jascha Donath

  Succes de komende tijd!

  09/09/2016 at 4:24 pm
 • Reply Nathalie

  Het is niet makkelijk hé… Maar als ze zelf een hele dag op school zitten allemaal zal dat wel minderen. Maar dan kom je thuis en wil je rust en dat is er niet.. hahaha

  10/09/2016 at 9:02 am
 • Leave a Reply