Happy momlife

schijt aan je leeftijd 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Schijt aan je leeftijd taart | Doe het zelf

Een cadeau bedenken voor iemand die een bepaalde verjaardagsmijlpaal behaalt is niet altijd even makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan 30-40-50 of 60 of misschien wel een hele andere leeftijd. Er zijn mensen zoals ik die bepaalde leeftijd toch wel een beetje eng vinden. Wil je iemand wat meer geruststellen? Dan is een schijt aan je leeftijd taart misschien wel een leuk idee om te geven. 

Een paar weken geleden werd mijn moeder 50 en moesten wij natuurlijk een leuk cadeau bedenken. Wij gaven haar een fotoshoot cadeau, maar wilden dit wel op een unieke manier aan haar geven.

Wat heb je nodig? 

 • 11 wc rollen
 • lint
 • inlegkruisjes
 • iets lekkers
 • een klein geurtje
 • Karton
 • Pen/stift
 • Cellofaan
 • Andere kleine cadeautjes (Ik deed een nagellakje erin, snoepjes, chocolade)
 • Satéprikkers
 • plakband

Hoe? 

 • Ik begon met het maken van een ondergrond van karton. Dit hoef je niet perse te doen, maar ik vond het wel prettig voor het vervoeren. Ik heb dit ingepakt met cadeaupapier om het iets leuker te laten lijken haha.
 • Daar bovenop stapel ik de rollen wc papier. Onderop heb ik zes rollen neer gelegd. Ik heb in het midden ook eentje gezet, wederom voor de stevigheid van het de taart. Daarboven op drie wc rollen en dan als top nog één.
 • Om de cirkels maak een een lintje vast. Ten eerste lijkt het leuk en ten tweede is het hierdoor lekker stevig. Ook wel fijn.
 • Dan is het tijd om de prikkers te maken. Ik gebruikte hiervoor saté prikkers. Ik knipte het papier uit in de vorm van wolkjes en schreef op ieder wolkje een stuk van de tekst “schijt aan je leeftijd”. Ik plakte ze met een plakbandje op het stokje en stak ze tussen de wc papiertjes.
 • Daarna ging ik de kleine cadeautjes erop zetten.
 • Toen ik dit klaar had heb ik het cadeau ingepakt met cellofaan en nog een beetje versierd met lint.

Een super leuk en simpel cadeau. Een luiertaart voor volwassenen zeg maar haha!

Facebook Comments

Share this post