Happy momlife

Samsung galaxy tab
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Schermtijd regels tijdens de vakantie

De eerste weken van de vakantie zit er op en daarmee merk ik ook dat ik wat moet aanpassen en sturen in mijn regeltjes. De kinderen mogen veel in de vakantie, maar voor bepaalde activiteiten heb ik wel een aantal regels. Nu stond de eerste week van de vakantie vooral in het teken van vies weer en regen, hierdoor kon ik mij direct al niet meer houden aan mijn eigen gemaakte schermtijd regels. Inmiddels is het weer beter en zijn de kinderen meer buiten te vinden. Wij hebben daarom onze schermtijd regels wederom aangepast.

Hoeveel schermtijd?

Wij hebben thuis een alles in 1 pakket waardoor de kinderen onbeperkt gebruik kunnen maken van het internet en de televisie. Voorheen hebben wij ook alleen een internet en televisie pakket gehad. Maar wij vonden het toch wel fijn dat de kinderen ons kunnen bellen met een huistelefoon. Het geeft een iets veiliger gevoel als Aron een keer alleen thuis is, wanneer wij aan het werk zijn. Daarnaast vind ik het ook fijn dat je de snelheid van je internet kunt kiezen. Wij willen graag snel internet in verband met het thuiswerken en het bloggen. Voorheen was het ook belangrijk voor het uploaden van YouTube.

Dat zegt natuurlijk niet dat ze ook daadwerkelijk de hele dag op hun tablet/iPad moeten zitten, of dat ze voor de televisie moeten hangen. Ik vind het belangrijk dat ze ook buiten spelen en daar de boel ontdekken of juist lekker op hun kamers gaan spelen met al hun speelgoed. Op de website van Squla kwam ik een handig overzicht tegen waarin ze vertellen hoeveel schermtijd voor welke leeftijd het best is. Voor de meisjes is dit 1 uur en voor Aron is dit 2 uurtjes. Nu merk ik daarin ook wel verschil.

Aron zit in een leeftijdscategorie dat gamen opeens belangrijk is. Dat hij elke dag even wil bouwen in zijn Minecraft wereld.

Welke afspraken hebben wij gemaakt?

Wij hebben de afspraak in huis dat ze ’s ochtends even televisie mogen kijken tijdens de vakantie. Zo kunnen ze lekker rustig aan wakker worden en kunnen wij samen lekker rustig aan opstarten. Daarna willen ze natuurlijk ook altijd nog even gamen. De regel is dat als ik ga koken de kinderen even mogen gamen. Dit gebeurt lang niet alle dagen. Laat ik het zo zeggen de tablet en iPad zijn al de hele week leeg en niet aan de oplader geweest. Het heeft ook echt met het weer te maken of de kinderen hier zelf behoefte aan hebben en of ik het nodig vind. Als wij de hele dag buiten zijn dan blijven ze vaak gewoon uit.

Aron mag ’s avonds nog even gamen op zijn Nintendo als zijn zusjes op bed liggen. Zo kan hij ongestoord gamen en kunnen wij ook nog even ons ding doen voor we samen een spel gaan doen of samen even gaan kletsen. Ik heb geen timer erbij en doe het wel op gevoel. De grootste boodschap hierin is dat wij heel erg kijken naar het weer, hoe de kinderen zijn en nog meer externe factoren. Ik ben namelijk van mening dat je niet teveel druk moet leggen op de schermtijd van je kinderen. Dan gaat het een ding worden en nu voelt het nog een beetje vrijblijvend voor alle kanten. Zelfs met een alles in 1 pakket zijn er nog grenzen natuurlijk.

Facebook Comments

Share this post