Persoonlijk

Samen slapen? Mij niet gezien!

Als je een klein babytje hebt probeer je van alles uit om de nachten zo comfortabel mogelijk te maken. Je kindje naast je in een wiegje, je kindje bij je in bed of gewoon lekker op de eigen kamer. Wij hebben ook het één en ander geprobeerd. 

In het wiegje op onze kamer

Onze beide kinderen hebben een periode bij ons op de kamer geslapen. Aron vanaf zijn geboorte tot dat hij ongeveer 2 weken was. Ik liet hem lekker in zijn eigen bedje met af en toe een momentje bij ons in bed.Na 2 weken kon ik ‘s nachts niet meer slapen van al zijn geluidjes. Aron sliep zo onrustig dat hij snel op zijn eigen kamer mocht gaan slapen. Hier kreeg iedereen ook veel meer rust.

Sofie heeft ook in een wiegje naast mij gelegen. Bij Sofie vond ik het heel moeilijk om haar op haar eigen bedje te leggen op de grote slaapkamer. Ik was bang dat er iets ging gebeuren en moest haar dichtbij hebben. In totaal heeft ze 6 weken bij ons op de kamer gelegen, en dit vond ik erg fijn. Ik kon haar in de gaten houden en vertrouwen krijgen in dat ze er echt was en dat alles goed ging. Na 6 weken ging ze naar haar eigen kamer, want ook Sofie is een lawaaischopper in haar slaap, haha!

Samen slapen

Oké samen slapen, soms ben ik wel jaloers op moeders waarbij hun kinderen wel bij hen in bed willen liggen. Maar laat ik bij het begin beginnen. Toen Aron pas geboren was deden wij een poging om hem bij ons in bed te laten slapen. Bij mij ging het goed, maar bij Robert niet. Robert tilde hem in zijn slaap namelijk op en legde hem op de rand van het bed. Wij besloten dat hij lekker in zijn eigen bedje blijft voor zijn eigen veiligheid. Toen Aron ouder werd wilde hij zelf ook niet echt bij ons liggen. Een enkele keer als hij echt heel ziek was wilde hij lekker bij ons liggen. Ergens ben ik wel blij dat hij het liefst op zijn eigen bedje ligt dit, lekker iedereen zijn eigen plekje, knuffelen kunnen wij overdag ook doen.

Sofie heeft een enkele keer bij ons in bed gelegen. In het begin vond ik het heel fijn om haar heel dicht bij mij te hebben en nu ligt ze graag bij ons als ze niet helemaal fit is. Een enkele keer valt ze dan ook in slaap bij mij op de borst, maar over het algemeen slaapt ze het fijnst op haar eigen bedje.

Eigen bedje

Conclusie? Onze kinderen slapen het lekkerst in hun eigen bed. Bij ons in bed krijgen wij geen slaap en ik vind slaap toch wel heel erg belangrijk.

Slapen jullie samen of allemaal op eigen bedje? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Ik heb dat ook nooit gedaan. Ik kon ook niet slapen met al die geluidjes. Ze slapen bij ons wel samen op 1 kamer.

  04/05/2016 at 6:08 am
 • Reply Tips voor Papa's

  Hier exact hetzelfde. Als J bij ons in bed ligt, staat dat wat hem betreft gelijk aan spelen…
  Een hele enkele keer als hij echt ziek is, kan hij wel rustig bij ons liggen.
  Toen hij net geboren was heeft hij denk ik ook een week of 2 in z’n wiegje bij ons op de kamer gelegen. De geluidjes zorgden er ook hier voor dat we bijna geen slaap kregen; snel op z’n eigen kamer dus!

  04/05/2016 at 6:57 am
 • Reply Liess

  Bram slaapt nog bij ons in de wieg. Hij wil nog niet in z’n grote bed en ik vind t wel heel fijn om m dichtbij te hebben.
  In de eerste week heeft ie soms een paar uurtjes bij ons in bed gelegen omdat ie niet terug z’n wieg in wilde. Liefst wilt ie sowieso bij mama op de borst slapen hoor haha. En mama vind t niet erg.

  04/05/2016 at 7:02 am
 • Reply Liess

  Lotte sliep trouwens vanaf dag 1 gewoon op der eigen kamer

  04/05/2016 at 7:03 am
 • Reply linda

  Onze babyboy heeft tot 6 maanden op onze slaapkamer geslapen. In zijn eigen bedje die we hier hadden staan. In het begin sliep hij wel eens tussen ons in op het hoefijzerkussen die we samenvouwden met een hoeslakentje erover. Een soort hovercraft kreeg je dan. Erg praktisch! Zo konden wij niet op hem rollen waar ik bang voor was.

  04/05/2016 at 7:09 am
 • Reply Kim

  Noud sliep tot hij 7 à 8 weken was in de wieg naast ons bed. Een enkele keer heb ik hem bij ons in genomen, maar dan slaap ik zelf niet goed.

  04/05/2016 at 7:10 am
 • Reply Simone

  Bij ons gaat het precies zoals bij jou. Alleen als ze echt niet kan slapen omdat ze niet lekker is, leg ik haar bij ons tussenin.

  04/05/2016 at 7:35 am
 • Reply Nienke

  Hier sliepen de jongens de eerste zes maanden bij ons op de slaapkamer, wel in een eigen bedje. Ik vond die slaapgeluidjes juist heerlijk, herinner me dat als een hele fijne tijd.
  Nu staat er voor de vierde een co-sleeper klaar, dat lijkt me nòg fijner, hoef ik ook niet op te staan voor een voeding 😉

  04/05/2016 at 8:09 am
 • Reply Merel

  Goed dat ze lekker in hun bedje liggen. Ook voor je nachtrust en privacy!

  Hier ligt de jongste nog bij ons op de kamer omdat ze niet volledig doorslaapt. Het is een beetje kiezen: één kind of drie kinderen wakker. Ze ligt in de vroege ochtend vaak naast me, omdat ik borstvoeding geef en vaak in slaap val halverwege. Vind het ook fijn, we knuffelen echt. Maar ik kijk tegelijkertijd ook uit naar het moment dat ze straks in haar eigen kamer ligt!

  04/05/2016 at 2:30 pm
 • Reply Jessica

  Ieder kindje zo zijn eigen slaapplekje! Voor jullie ook wel heel fijn, voor jou zeker als je al die geluidjes hoorde, super dat het goed gaat.

  05/05/2016 at 10:31 pm
 • Leave a Reply