Happy momlife

DSC_0601
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Samen slapen ik was er tegen

Bij Aron en Sofie moest ik er niks van weten, samen slapen in één bed met je baby. Nog steeds slapen hun liever niet bij ons in bed en dat vind ik persoonlijk wel een winst. Lekker op je eigen bed slapen. Knuffelen kan ook op andere momenten. Fleur is een compleet ander verhaal haha! Die sliep de eerste 6 maanden volgens mij iedere nacht bovenop mij. Inmiddels heeft ze wel haar bedje ontdekt, maar oef ik slaap liever alleen met Robert hoor. 

Ik was er echt op tegen en vond dat kinderen in hun eigen bedje hoorden te slapen. Daarbij vertrouw ik Robert ook niet met een slapende baby in bed aangezien hij veel draait in bed. In de periode dat Fleur bij ons slaap lag ze altijd bovenop mij en sliep ik met een half oog dicht. Diep slapen zat er niet in, omdat ik het toch allemaal wel eng vond en ik niet wilde dat Fleur uiteindelijk tussen ons in ging belanden. Nee dat samen slapen was geen succes. Ik was wel blij dat ik wat slaap mee pikte hoor, maar veel was het nou ook weer niet. Helaas had Fleur vaak teveel pijn om op haar eigen bedje te slapen.

Toen Fleur ongeveer 6 maanden oud was het samen slapen op de meeste nachten over. Ze had voldoende aan een bedje naast mijn bed en maakte daar gelukkig wat slaap uurtjes achter elkaar. Ik ben daar echt mega blij mee, want ik vind dat kinderen in hun eigen bed horen te slapen en niet bij de ouders. Ik wil niet dat ze hier aan wennen. Ik heb teveel veel mensen om mij heen gezien die hier blijvende logeetjes aan over hebben gehouden en ik trek dat gewoon niet. Ik moet goed kunnen slapen om voldoende te functioneren overdag.

Ik was er niet alleen op tegen ik ben er nog steeds op tegen. Ik ben blij dat ik het heb volgehouden met Fleur en haar de rust heb kunnen geven door het samen slapen. Maar ik ben nog blijer dat ze nu iedere nacht in haar eigen bedje ligt te slapen. Dat ik haar af en toe haar speentje moet geven om weer in slaap te vallen doe ik met liefde. Maar bij ons in bed is nu verleden tijd.

Wat vind jij van samen slapen? 

Foto’s door Pure moment Fotografie 

Facebook Comments

Share this post