zwanger

Roze VS Blauw #2

Nog een paar dagen en dan weten wij het, zaterdag staat de geslachtsecho gepland. Spannend! De afgelopen dagen ben ik veel aan het nadenken over een zoon of een meisje. Mijn hersenen maken overuren. Daarom vandaag wat mij zo leuk lijkt aan een zoon of een dochter. 

Een meisje!

Vanaf dat ik een klein meisje ben droom ik al van een dochter. Ik vind (of vond) mezelf altijd een echte meisjes mama en die gedachten komt regelmatig terug. Toch vind ik een meisje eng. Het idee dat er misschien wel een klein prinsesje in mijn buik groeit geeft me kriebels, want roze vind ik sinds kort eng.

Toen Robert en ik afgelopen week aan het snuffelen waren bij de babywinkel, kon ik niks leuks vinden op de meisjes afdeling. De jongensafdeling was een ander verhaal haha! Ook het gevalletje poep, bij jongens heb je stront aan de knikker (Zo als Jandino mooi kon vertellen) bij meisjes zit het (na mijn idee) overal.

Ondanks dat lijkt het me ook wel heel gaaf om een mini versie van mezelf te hebben. Om jurkjes te shoppen bij de zara, om te kunnen tutten en met poppen te spelen. Om mijn Barbie verzameling van zolder te halen en om samen lekker te shoppen.

Een Jongen! 

Ik ben bang dat als er een jongetje in mijn buik zit ik nog een kloon van Robert krijg. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Aron precies Robert en tja 1+1=2 maar 1+2=3… Ook is het dan natuurlijk 100% zeker dat ik een mama ga worden die elke zaterdag langs de zijlijn staat voor voetbal. Heel leuk, maar ik ben niet zo dol op kou. Ik moet doen ook echt gaan leren om met Lego steentjes te gaan bouwen, want volgens Aron kan ik dat niet zo goed.

Ondanks dat lijkt het me super leuk om twee jongens te hebben. Ik vind jongenskleding bijvoorbeeld veel makkelijker én leuker om te shoppen. En heeeel stiekem vind ik het super leuk om volgend jaar met Aron naar zijn eerste voetbaltraining te gaan. Dus een voetballend gezin is geen probleem.

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen voorkeur, ik verwacht ook niks en ik hoop ook nergens op. Een jongen erbij is onwijs leuk en een meisje het zelfde. Zolang ons kindje maar gezond ter wereld komt ben ik gelukkig. Ook de twee mannen hier in huis hebben geen voorkeur. Dit scheelt een hoop en zorgt er aanstaande zaterdag lekker neutraal de echo tegemoet gaan. 

Had jij een voorkeur toen je zwanger was of hoopte ergens echt op? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

21 Comments

 • Reply Nelleke

  Veel plezier zaterdag! Of het nu een mooi jongetje of een mooi meisje is, ‘t wordt beide leuk.
  Ik heb altijd het idee dat mijn eerste een meisje gaat worden. Gek eigenlijk, hoe stellig je van zoiets overtuigd kunt zijn 😉 Maar we zullen zien, mocht ik in de toekomst ooit mama worden.

  21/10/2014 at 8:20 am
  • Reply Veronica

   Haha dat heb ik ook terwijl mijn vriend het andersom heeft!

   21/10/2014 at 12:57 pm
 • Reply Gwen

  Leuk stukje! Meisjespoep zit idd overal (tussen), een vriendin van me had een zoontje en nu ook een dochter en heeft al vaak gezegd dat ze haar hier wil brengen bij elke poepluier haha. Plassen op het aankleedkussen loopt ook direct achterlangs haar rug de nek in ipv dat je de piemel kunt afdekken 😉 Hier had ik echt een meisjesvoorkeur de tweede keer, dat kan ik en roze vind ik leuk haha. Een jongen zou even schakelen geweest zijn, hoewel ik daar bij de eerste wel voorkeur voor had 😉

  21/10/2014 at 8:29 am
 • Reply sigrid

  2 jongens is heel leuk hoor 😉 Hier ook totaal geen voorkeur, al kunnen weinig mensen daar wat bij voorstellen.. haha

  21/10/2014 at 8:31 am
 • Reply Pauline - PSnim

  Spannend hoor! Ik ben benieuwd!
  Ik voelde vanaf het begin al dat het een jongentje zou zijn.. Alles in mij dacht aan jongensspullen, en ik droomde over een zoontje. Dus bij de geslachtsbepalende echo was het voor mij geen verrassing 😉
  Veel plezier alvast zaterdag 🙂

  21/10/2014 at 8:38 am
 • Reply Kitty Verboord

  Hihi dat van die poepluiers hoor ik zo vaak…
  Mamma’s met eerst een jongetje vinden een jongetje makkelijker en mamma’s met eerst een meisje vinden een meisje makkelijker ;o)
  Ik heb na Janne ook ontzettend moeten wennen aan de jongensluiers hoor.

  Ben benieuwd zaterdag!! Maar vooral geniet er van!!

  21/10/2014 at 9:35 am
 • Reply Odile

  Spannend ik ben ook erg benieuwd wat je krijgt!

  21/10/2014 at 10:15 am
 • Reply Joyce

  Ik heb ook geen voorkeur, zoals je het blogje ook kunt lezen. Beide is welkom :))

  21/10/2014 at 12:28 pm
 • Reply Joyce

  Ja absoluut. Maar dat horen we pas over 4 weken dan hebben we 20 weken echo 🙂

  21/10/2014 at 12:34 pm
 • Reply Joyce

  Haha dat is heel gewoon hoor 🙂 ik droomde vroeger van een meisje en nu maakt het niet uit.

  21/10/2014 at 12:35 pm
 • Reply Veronica

  Ik denk dat het niet uitmaakt zolang t maar gezond is, maar ik ben er van overtuigd dat er bij iedere zwangere vrouw een voorkeur zit voor een geslacht maar dat niet uitspreekt en dat zou ik dan ook volkomen begrijpelijk vinden.

  21/10/2014 at 12:58 pm
  • Reply Joyce

   Absoluut maar dat lijkt me logisch. Maar heeft denk ik wel een voorkeur maar er heerst een taboe op om dit uit te spreken helaas.

   22/10/2014 at 11:00 am
 • Reply Jorien

  Spannend hoor! Hoe wel ik denk dat ik een echte meisjes moeder zou zijn lijkt een zoon me ook wel leuk. Mijn man heeft meerdere broers en die zijn allemaal (incl manlief) zo lief voor hun moeder, echt zo’n band hebben ze met haar. Dus dat lijkt me ook nog wel wat haha. Ik ben benieuwd wat voor beebje er in jouw buik groeit!

  21/10/2014 at 4:26 pm
  • Reply Joyce

   Ja ik dacht ook altijd een meisjes mama te zijn, maar ik twijfel nu wel heerl erg! haha! Nog een paar dagen 🙂

   22/10/2014 at 10:59 am
 • Reply Frederique

  Ja spannend zeg! Ik heb twee jongens en een meisje. Ik weet nog hoe bang ik was dat ik een jongen zou krijgen omdat ik dacht dat ik niet zou weten wat ik met een jongen moest doen haha. Ik had alleen maar meisjes om me heen in mijn familie en in vriendenkringen en ja hoor, toen kwamen er twee. En het ging helemaal natuurlijk goed, zonder er moeite voor te doen 😉

  21/10/2014 at 6:29 pm
  • Reply Joyce

   Haha heel herkenbaar dat heb ik nu dus met een meisje, ach het komt vast wel goed! 🙂

   22/10/2014 at 10:58 am
 • Reply Joyce

  Wij hebben ook echt geen voorkeur zoals je in het blogje wel kon lezen. Wel inmiddels een voorgevoel maar we zien zaterdag wel of dit bevestigd wordt.

  22/10/2014 at 10:56 am
 • Reply Seline

  nog eventjes! heel erg spanned he joyce!
  Ik had geen voorkeur, maar ik zweerde erbij dat het een jongen en een meisje was. Nu zijn het twee jongentjes, en dat vind ik ook hartstikke leuk!

  22/10/2014 at 10:56 am
 • Reply Joyce

  Haha! Ik ben ook mega benieuwd! En mijn voorgevoel zegt sinds gister duidelijk meisje! Ben benieuwd

  22/10/2014 at 10:59 am
 • Reply Joyce

  Nee een meisje én een jongen is wel echt het mooiste.

  22/10/2014 at 11:02 am
 • Reply Roos

  Ik was heilig overtuigd van een meisje, dus was letterlijk geschokt dat er een piemeltje te zien was bij de 16 weken echo.. En eerlijk, ik moest heel erg schakelen, want ik wilde zo graag een meisje. Misschien een taboe om te zeggen, maar ik ben daar altijd heel eerlijk in geweest. Tuurlijk is een gezond kindje het allerbelangrijkste, maar een voorkeur hebben is niets mis mee.
  Heb inmiddels een schat van een zoontje, dus die schok ben ik te boven gekomen 🙂
  Denk dat jullie meid krijgen, ben benieuwd!!!

  23/10/2014 at 8:56 pm
 • Leave a Reply