Moederschap

De rot klusjes van het ouderschap

Er zijn klusjes van de kinderen die ik soms liever even afschuif naar Robert haha! En wees eens eerlijk die dingen hebben wij allemaal toch? Aukje bedacht de rot klusjes van het ouderschap – tag. Allerlei vragen die je eerlijk moet beantwoorden over de klusjes die je als ouders moet doen. Ik werd getagd door Amanda van Kiddowz.nl

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Ik zelf knip de nagels niet van de kinderen, dit doet Robert en ik denk dat dit om de week nodig is om te doen. Als je te lang wacht krijg je van die vieze zwarte randjes bah! Zodra wij zoiets zien of zien dat ze te lang zijn worden de nagels geknipt.

En de teennagels?

Die checken wij altijd tegelijk met de vingernagels. Een ook dit doet Robert. Bij Fleur doe ik het nu nog, omdat ik dat nog met een vijl doe.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Elke week krijgen de kinderen een schoonbed. Dit vinden wij wel zo fris en is ook belangrijk met een gevoelige huid. Ons bed het zelfde trouwens. In de zomer doe ik het soms zelfs twee keren per week als de kindjes veel gezweet hebben bijvoorbeeld.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Wanneer ik zie dat ze vies zijn, maar eigenlijk ga ik er zo min mogelijk in met een wattenstaafje. Mijn zus komt eens in de zoveel tijd met de oren uitspuiter om Aron zijn oren uit te spuiten. Hij heeft snel propjes in zijn oren en hoort dan slecht. Dit vererger je trouwens door wattenstaafjes te gebruiken, je kunt beter even de oren spoelen onder de douche.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Overdag doe ik dit natuurlijk en meestal doe ik het ‘s avonds ook. Maar als ik Robert vraag het te doen of hij ruikt een poepluier dan is hij echt niet te beroerd om het te doen. Maar doordat ik meer met de kinderen bezig ben heb ik het sneller door.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Wisselend, maar meestal Robert. Ik kan ‘s nachts namelijk echt niet uit bed komen en Robert heeft hier minder moeite mee. Hij deed in het begin ook de nachtflessen van Fleur, ideaal! Tegenwoordig krijgt ze die al niet meer en slaapt ze meestal ook door. Als Fleur wel wakker wordt dan neem ik haar bij mij, omdat ik weet dat ze dan toch niet gaat slapen.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik! Robert werkt altijd op maandag en dat is de dag waarop wij altijd heen moeten. Ik ga dus heen, maar heb er verder ook geen moeite mee. Dat wordt steeds minder na 3 kinderen haha!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Ik! Anders gebeurt er vrij weinig hahah!

Op mijn beurt tag ik Monique van moonoloog en Judith van Pinkpress. Wie verschoond bij jullie de luiers?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Charlotte

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En fijn dat Robert in het begin de nachtflessen deed.

  08/01/2018 at 8:17 am
 • Reply Sheila

  Ik moet zeggen dat ik bovenstaande niet eens rotklusjes vind. Poepluiers verschonen, zowel ik als mijn man vinden het geen probleem. Nagels knippen moet hier om de 2 à 3 dagen. Mijn kindjes hebben mijn Indonesische bloed in zich. En bij Aziaten groeien nagels (en haar) veel sneller dan bij westerse mensen. Ze hebben dus snel lange nagels (zoals ik) als ik dat niet goed bij houd.

  12/01/2018 at 11:22 am
 • Reply Janske

  Wat is die Aukje toch een slim meisje 😉 hihi

  14/01/2018 at 8:41 pm
 • Reply Bregje

  Leuke tag is het, ik ben ook degene die meestal oppas moet regelen bij datenights!
  Wist je trouwens dat niet Aukje, maar Charlotte hem bedacht heeft? Aukje is haar dochter

  14/01/2018 at 8:41 pm
 • Leave a Reply