Hebben jullie de weerverwachtingen voor komende week gezien? Het wordt heerlijk warm en daarom kunnen lekkere, zomerse recepten niet ontbreken. Ik had nog wat op de plank liggen en ik kon het niet laten om deze nog met jullie te delen. Wist je trouwens dat dit recept ook heel erg geschikt is om te maken op de camping? Je hebt namelijk maar 1 pan nodig om dit gerecht te maken.
Rijstsalade met perzik en doperwten
Een lekkere en verfrissende salade voor thuis of op de camping
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang camping recept, Hoofdgerecht, snelle maaltijd
Keuken camping, zomers
Porties 5 personen
calorieën 560 kcal
Ingrediënten
- 250 gr rijst
- 150 gram erwtjes diepvries
- 5 geroosterde paprika’s uit pot
- 1 blik halve perziken uit blik
Voor de dressing
- 3 eetlepels citroensap
- 5 eetlepels magere yoghurt
- 2 eetlepels frietsaus
- 2 eetlepels sap van de perziken
- snufje peper en zout
Instructies
- Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten, voeg na 5 minuten ook de erwtjes toe aan het water en kook mee. Giet daarna af en spoel af met koud water, zodat het direct lekker kan afkoelen
- Meng nu de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Laat de paprika en perziken ook uitlekken en snijd in stukjes.
- Doe de rijst en erwtjes in een kom en voeg de perziken en geroosterde paprika’s toe. Doe de dressing erbij en schep alles door elkaar. Laat de rijstsalade verder koud worden afgesloten in de koelkast.
Trefwoord camping, koude maaltijd, salade, zomer
Facebook Comments