Review

Review: Philips Airfryer XL

Onlangs had ik mij aangemeld op de blog van Pauline om een airfryer XL te testen. Het apparaat stond namelijk al heel lang op mijn verlanglijstje, maar ik vond hem nog aan de prijzige kant. Ik was bang dat ik hem alleen voor frietjes zou gaan gebruiken en daarvoor is een apparaat van rond de €200,- best aan de prijzige kant. 

Wat is een airfryer

Ik kan dan wel zo enthousiast gaan doen over een ge-upgrade frituurpan, maar is dit het? Nee! De airfryer XL is meer dan een ge-upgrade frituurpan. Je kunt er namelijk bijna alles in bakken, braden, grillen en roosteren. En dit alles doe je tot wel 80% minder vet. Een gezonde oplossing voor vele andere manieren van koken. Het apparaat circuleert hete lucht waardoor alles even knapperig en lekker wordt. Je gebruikt voor het frituren alleen hete lucht waardoor het gebruiken van het apparaat een stuk veiliger wordt. Hoe vaak hoor en zie je wel niet dat een frituurpan in de brand vliegt. Een stukje extra gemak dus in de keuken. Je kunt de onderdelen namelijk zo in de vaatwasser zetten.

img_0892-1

Frietjes uit de airfryer

En dan is het tijd om het apparaat te testen. Er moet namelijk wel een goed oordeel over komen. Wij begonnen dezelfde dag nog met frietjes. Ik had online al gelezen dat de kreukelfriet van de Lidl een groot succes is in het apparaat en dit leek mij ook wel lekker. Daarnaast kocht ik wat kroketten en mexicano’s. Wel had ik gelezen dat je ovenproducten moet aanschaffen, items die je ook warm kunt maken in de oven. Sommige producten bevatten zelfs een gebruiktsaanwijzing voor de airfryer, super handig!

Ik wist niet echt wat ik mij erbij moest voorstellen, maar ik had al snel door toen ik het rook dat het lekker ging worden. De patatjes waren lekker knapperig precies zoals ze worden uit de frituurpan en de kroketten en mexicano’s waren ook heerlijk. Het apparaat doet zeker niet onder voor een frituurpan. Ook is het snel klaar. In de oven ben je vaak voor lekkere frietjes een half uur kwijt. In de airfryer hoefde ze maar 10 minuten.

img_0930

Bakken met de airfryer

En dan wilde ik ook andere dingen proberen te maken in de airfryer. Zo gingen de kipkrokant schnitzels erin (Lekker!) en maakte ik heerlijke appeltaart wraps. Een super lekkere snack die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Het recept hiervan heb ik op kitchenmom.nl gezet. (ook voor oven gebruikers). Daarnaast maakte ik er ook heerlijke pasteitjes in. Na 10 minuten waren ze klaar en ze waren onwijs lekker en knapperig. De komende tijd zal ik nog vaker dingen gaan proberen in de airfryer.

Wij zijn heel erg blij met de airfryer sinds hij hier is heeft hij elke dag aangestaan. Je koopt ze o.a. bij bol.com en ik vind het een goede investering. Dankjewel Pauline dat ik mee mocht doen als insider. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Milou

  Ik wilde er eerst ook heel erg graag 1, maa rik heb toen nog een hele tijd op internet zitten rond zoeken. Ik zag toen dat het toch echt wel veel weg heeft van een oventje, denk je dat het toch wel echt anders dan dat ik bijvoorbeeld alles in mijn oven klaar maak? Ik twijfel namelijk nog steeds zo!

  12/07/2016 at 3:25 pm
 • Reply Kleine Prinses

  ik wou deze ook… maar ik hoor verdeelde meningen dus nog niet aangekocht!

  12/07/2016 at 5:05 pm
 • Reply Wendy

  Deze staat ook heel hoog op mijn verlanglijstje. Vriendlief krijg altijd last van zn maag na een snack uit de frituur. Helaas zijn ze een behoorlijk stuk duurder dan een gewonen frituurpan, dus nog even doorsparen!

  13/07/2016 at 1:40 pm
 • Leave a Reply