Review

(*) Review Kurio smart 2-in-1 laptop

Robert en ik vonden het nog niet nodig dat Aron een tablet had en hier actief op was. Maar toen wij mee kregen dat Aron regelmatig op school op de computer en/of tablet zat vonden wij het een goed idee dat ook hij thuis een laptop of tablet kon krijgen. Toen wij de vraag van Kurio kregen of wij de Kurio smart 2-in-1 wilden gaan testen leek dit ons een mooi begin.

Voor leren en plezier

Kurio is nummer 1 in veilige kids gadgets. De 2-in-1 laptop is hier een goed voorbeeld van. De laptop is officieel geschikt vanaf 8 jaar, maar onze kleuter van 5,5 heeft er ook veel plezier mee gehad. Met de Kurio 2-in-1 laptop kun je naast leuke spelletjes spelen ook leren. De laptop bevat windows 10 en hier kun je dus ook gewoon opwerken met het Microsoft Office pakket (word, Excel, powerpoint). Aron typt regelmatig op zijn laptop. Ik typ dan wat voor en hij gaat het dan proberen na te typen. Zo leert hij letters en omgaan met zijn laptop.

Klaar met leren? Dan maak je in een handomdraai een tablet van je laptop. Met de tablet kun je allerlei leuke spelletjes installeren. Zo speelt Aron graag LEGO spelletjes en die konden wij ook op zijn tablet installeren. Ook de Zapplin app is een groot succes. Hier kan hij spelletjes spelen en video’s bekijken.

DSC_0866

Kurio motion 2

De Kurio Smart is voorzien van de unieke Kurio Motion 2 functionaliteit. Hiermee kan uw kind samen met vriendjes of vriendinnetjes 8 sportieve games spelen voor de camera van de Kurio Smart. De bewegingen die ze maken vormen de besturing van de game. Dus niet meer onderuit hangen op de bank om een spel te spelen, maar actief bewegen!

Veilig voor kinderen

Wat ik erg belangrijk vind is dat mijn kind(eren) veilig kunnen internetten. Dat ze niet zomaar op vreemde sites terecht kunnen komen en niet stiekem aankopen kunnen doen binnen apps. De kurio smart 2-in-1 laptop bevat allerlei opties om het internetten een stuk veiliger te maken. Zo kun je een speciaal kinderprofiel aanmaken waar een internetfilter op zit en je een tijdslimiet kunt instellen. Dit geeft mij een veilig en vertrouwd gevoel.

DSC_0887

Kenmerken

  • Laptop en tablet in één.
  • Microsoft Windows 8.1 besturingssysteem met gratis upgrade naar Windows 10. (download eerst office, bekijk de handleiding hoe)
  • Inclusief 1 jaar abonnement Microsoft Office 356 en 3 maanden proefpakket Ambrasoft (aanvragen kan via hier via Kurio)
  • Stel meerdere gebruikersprofielen in.
  • Veilig: Geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen.
  • Gebruiksvriendelijk oudergedeelte: Dit gedeelte is met een wachtwoord beveiligd, zodat alleen de ouders aanpassingen kunnen doen.
  • Tijdbeheer: Bepaal wanneer en hoelang uw kind mag spelen.
  • Leerzaam: Er zijn 40+ voor geïnstalleerde apps zoals populaire games, educatieve apps, leuke video’s voor iedere leeftijd.
  • Kurio Motion 2 functionaliteit: Met een ingebouwde motion techniek waar kinderen samen verschillende games spelen door middel van beweging.

Wat vinden wij van de tablet?

En dan is het natuurlijk tijd om onze mening te geven over de Kurio smart 2-in-1 laptop. De laptop werkt prima met Aron, alleen het invoeren van een wachtwoord is nog wat lastig. Logisch ook, de laptop is vanaf 8 jaar. Ik vind het erg fijn dat de tablet werkt met windows aangezien dit veel gebruikt wordt en hij dit in zijn verdere levensloop nog vaak tegen zal komen. De laptop werkt goed alleen is wel snel leeg. Na zo’n 1,5 tot 2 uur moet hij opnieuw aan de lader. Niet heel handig dus als je hem wilt gebruiken voor lange reizen. In huis gebruikt Aron hem dan ook vaak aan de oplader. De touchscreen werkt prima en Aron werd na een paar keer erg handig met het gebruik van de laptop.

DSC_0850

Een prima begin voor het digitaliseren van je kind. Het is toch hun toekomst.

Meer informatie over de kurio smart 2-in-1 vind je op de site van Kurio. Wil je ook zo’n toffe 2-in-1 tablet/laptop bestellen? Voor €199,- heb je hem al bij bol.com

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply Kleine Prinses

  ziet er echt wel gaaf uit!

  11/07/2016 at 9:49 pm
 • Leave a Reply