Happy momlife

hello 2018
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Resultaten eindejaars enquete

Een paar weken geleden plaatste ik een enquete op mijn blog om zo nieuwe inzichten te krijgen voor het komende blog jaar. Ik gaf ook aan dat ik resultaten met jullie zou gaan delen en wil dit graag vandaag doen. Daarbij geef ik ook direct aan hoe ik hier mee om ga en wat ik er mee ga doen. Zo weten jullie ook direct wat je kunt verwachten op joyfromjoyce dit jaar.

1. Wat vind je het leukste om te lezen op joyfromjoyce

 1. Blogs over het moederschap – Hier ga ik natuurlijk gewoon mee door aangezien dit zo’n beetje 90% van mijn leven is 
 2. Week overzichten – Ik gaf laatst al aan dat ik hier mee door ga in het nieuwe jaar 
 3. Bespaar blogs – Ik schrijf graag over besparen en leuke budget tips en dit wil ik het komende jaar nog meer gaan doen. Wij leven budgetproof en ik kan hier dus heel goed over schrijven. Ik hoop hier wekelijks een blogs over te kunnen schrijven. 

2. Video’s

61,8 % van de respondenten gaf aan dat ze graag meer video’s willen zien. Ik ga hier het komende jaar ook mee bezig, maar dit al altijd extra zijn en (nog niet) de vervanging van een artikel. Ook weet ik niet of ik alles plaats op mijn blog. Je kunt mij dus het beste volgen op youtube om hiervan de op hoogte te blijven.

3. Wat zou je meer willen zien/lezen?

 1. Jullie willen graag meer blogs over het moederschap lezen. Ik ben benieuwd wat jullie nog meer willen lezen. heb je suggesties? Dan hoor ik dit graag in de comments.
 2. Ook vragen jullie om meer foto overzichten. Misschien dat ik hiervoor af en toe een plog kan gaan maken. Dit deed ik ook tijdens de feestdagen en dit bleek een succes.
 3. Bespaar blogs willen jullie ook graag meer lezen en dat ga ik ook zeker meer delen
 4. Naast bespaar blogs scoorde Doe Het Zelf ook heel hoog en ik hoop hier het komende jaar meer tijd voor vrij te kunnen maken. Ik vind het zelf namelijk heerlijk om te doen en wil hier echt graag meer tijd aan besteden. Ook goed voor mijn eigen me-time

4. man of vrouw

De enquete werd door 1 man ingevuld, de rest waren allemaal vrouwen.

5. Hoe ben je op joyfromjoyce terecht gekomen?

De meeste mensen zijn bij mijn blog uitgekomen door Instagram of via facebook. Leuk om te zien dat social media zoveel invloed hier op heeft.

6. Vind jij mij geloofwaardig en betrouwbaar in behandelen van reviews?

Een groot deel, namelijk 80,3% van de lezers vinden mijn reviews betrouwbaar. Dit is natuurlijk fijn om te lezen. Ik schrijf reviews altijd eerlijk en wanneer ik iets negatiefs moet schrijven overleg ik met het merk wat hun willen dat ik plaats. Ze krijgen dan de keuze: of een eerlijke blogpost inclusief het negatieve of geen blogpost. Ik wil namelijk eerlijk zijn tegen over mijn lezers.

7. Wat zie jij liever, één of meerdere artikelen per dag?

Het grootste gedeelte leest het liefst 1 blog per dag. Dit blijft ook de basis, maar wanneer er een samenwerking is plaats ik 2 blogs om het in evenwicht te houden.

8. Wanneer bezoek jij Joyfromjoyce het liefste? (tijdstip)

De meeste mensen gaven aan dat ze mijn blog op wisselende tijdstippen lezen en een groot deel leest mijn blog ’s ochtends of ’s avonds. Ik blijf nu standaard een blog om 06:00 uur plaatsen en ik denk dat ik de extra blogs naar de avond ga verplaatsen.

9. Waarom lees je joyfromjoyce graag?

Op deze vraag kreeg ik onwijs veel lieve reacties en ook veel motiverende reacties. Dank hier voor! In veel reacties werd gezegd dat mijn blogs herkenbaar zijn, inspirerend, leuk, eerlijk en laagdrempelig. Heel fijn om te horen, want dat is toch ook wat ik wil uitdragen met Joyfromjoyce.

10. Heb je verbeterpunten voor Joyfromjoyce?

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit punt heel spannend vond. Ik kan best tegen kritiek, maar dan moet het wel opbouwend zijn. Want met een reactie als “je site is stom” (voorbeeld) kan ik niks. Gelukkig gebeurde dit niet en bleef iedereen ook heel netjes. De volgende punten kwamen vaker naar voren:

 • Mijn Nederlands, maar veel gaven ook aan dat ze konden zien dat ik hiermee bezig ben of dat het wel slechter is, maar soms niet storend. Toch is dit iets waar ik wel heel graag mee bezig wil en waar ik ook al mee bezig ben. Kom je nu iets tegen, een fout die ik vaak maak dan mag je mij natuurlijk altijd een mail sturen of een privé bericht op social media. Daar leer ik het meest van.
 • Minder archief werd ook een aantal keren genoemd. Hier was ik vlak voor de enquete online kwam al mee gestopt. Het kostte mij veel tijd om in te plannen en maakte weinig verschil. Ik zal dit af en toe nog doen, maar niet elke dag meer.
 • Meer foto’s van mezelf. Zoals bijvoorbeeld in de weekoverzichten of plogs. Dit wil ik ook gaan doen, maar momenteel is de camera van mijn telefoon echt ruk en ik vergeet vaak mijn camera te pakken. Ik hoop over een tijdje een andere telefoon aan te kunnen schaffen en dan zal ik ook weer meer foto’s te kunnen plaatsen. Ook is het privé momenteel erg onrustig en ben ik soms dagen bezig met van alles wat niet echt interessant is voor de blog.
 • Meer verdieping in de blogs. Ik blijk in mijn blogs soms dingen te vertellen en er verder niet op door te gaan of bijvoorbeeld verdere onderzoeken te doen. Dit wil ik wel gaan doen en ga hier ook meer op letten.
 • Onderwerpen spreiden – Het is wel eens voorgekomen dat er in één week veel dezelfde onderwerpen online kwamen. Ik maak nu een maand planning en hoop hiermee minder dezelfde onderwerpen te achter elkaar te plaatsen.
 • Ook werd er gevraagd om meer reviews en ik kan je vertellen dat die er ook meer gaan komen. Vooral over baby spullen werden er reviews gevraagd. Komt eraan dus!
 • Langere blogs, hier was ik al mee bezig maar vind ik soms heel lastig. Ik ga mijn best doen om de blogs langer te maken (deze is inmiddels al meer dan 1000 woorden OEPS!)
 • Daarnaast kreeg ik één keer te horen dat ik te standaard ben en teveel lijk op andere mamablogs. Ik hoop mij hier het komende jaar in te kunnen onderscheiden.

11. Wat zou jij meer of minder willen zien qua onderwerpen en rubrieken

 • Minder kwam eigenlijk voornamelijk uit dat jullie minder gesponsorde content willen lezen. Dit zal de komende tijd ook minder zijn, maar ik moet wel betaalde opdrachten blijven doen. Ik ga proberen dit zo persoonlijk mogelijk in te vullen.
 • Daarnaast riep de één minder recepten en de ander meer recepten. Ik blijf dit één keer in de week doen, dit vind ik zelf voldoende. Misschien dat ik kitchenmom.nl wel weer online ga zetten om de rest van mijn recepten te delen.
 • Jullie willen meer blogs over gezond leven, huishoudelijk, tijd voor mezelf, budget outfits en routines van mijn dagen zien/lezen. Hier ga ik zeker wat mee doen. Goede input dankjewel!

12. Zou jij mijn blog aanrader bij een ander?

77.6 % zou mijn blog aanraden bij anderen, 18,4% misschien en 4% niet (ik ben bij deze groep heel erg benieuwd waarom niet haha!)

13. Volg je mij op social media?

De meesten volgen mij op social media en dan voornamelijk op Instagram. Hier ben ik ook het meest actief dus dat vind ik wel heel erg leuk.

14. Als jij joyfromjoyce.nl een cijfer moest geven, welk cijfer zou dat dan zijn?

 • 52,9 % gaf Joyfromjoyce een 8
 • 26,3 % gaf Joyfromjoyce een 7
 • 11,8 % gaf Joyfromjoyce een 9
 • 5,3 % gaf Joyfromjoyce een 10
 • 3,9 % gaf Joyfromjoyce een 6

Mooie cijfers om het geheel mee af te sluiten. Iedereen bedankt voor de input. Mocht je ooit nog suggesties hebben of andere opmerkingen dan mag je natuurlijk altijd contact met mij opnemen. De winnaar van de winactie heeft inmiddels een e-mail ontvangen.

Facebook Comments

Share this post