Huis en inrichting

De Renovatie | Nog niet klaar?

Inmiddels wonen wij alweer 1.5 maand in ons eigen huisje, maar moet er nog heel veel gebeuren. Toen wij terug gingen naar ons huis hebben wij besloten niet te tekenen voor de oplevering. Waarom niet? Er was nog een lijst van meer dan 30 punten die afgewerkt moest worden. De dag dat dit aangegeven was is er veel gebeurd, maar nog moet er veel gebeuren en zijn wij er eigenlijk wel helemaal klaar mee.

Afgelopen weekend gingen Robert en ik met pen en papier door ons huis heen om te kijken wat er allemaal nog gedaan moet worden. Uiteindelijk schrokken wij van het lijstje er staan namelijk een aantal dingen op die gewoon echt groot zijn en onwijs slordig gedaan. Ik snap niet dat ze het niet direct hebben gezien. Eén van de voorbeelden is de keuken, een deel van de tegeltjes zitten onwijs scheef alsof je over een heuvel gebergte loopt. Dit moet toch opvallen wanner je het aan het voegen/kitten bent?

Ook moet er nog een achterraam geplaatst worden. Deze hebben ze tijdens het afbreken van de steigers kapot gemaakt. Dat hier een levertijd op zit weten we. hopelijk is dit binnen nu en 3 weken ook opgelost dan kan eindelijk ook de achterkant van het huis maken zoals ik het wil.

Lijst vol kleine dingen 

En dan hebben we nog een lijst vol kleine dingen. Slordige foutjes die niet gemaakt hadden hoeven worden of die direct wel gedaan hadden kunnen worden. Maar ja dit is niet gebeurd en wij hopen wel dat dit nog zo snel mogelijk gaat gebeuren. Stiekem zijn we helemaal klaar met het huis. Er zijn zoveel dingen stuk gegaan die wij zelf moeten oplossen (vloeren enzo). Gordijnen die we hadden zijn kapot en daarvan moeten we nieuwe aanschaffen. Verf op de trap wat helemaal beschadigd is en ga zo maar door.

Zelf hebben we besloten om niet teveel geld meer te steken in dit huis. En het voor nu maar te accepteren hoe het is (op de punten van het bouwbedrijf na natuurlijk). Sinds dat wij hier terug zijn is de wens voor een groter huis toch weer sterk aanwezig en hier gaan we dan ook het komende jaar voor aan de slag. Meer ruimte voor de kindjes en meer ruimte voor mijn bedrijf. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply